De gemeente Venray is een uitgestrekte gemeente die gekenmerkt wordt door een diversiteit aan landschappen. In het westen reikt de gemeentegrens tot in het Peelgebied, vanwaar diverse beken noordoostelijk richting de Maas lopen. Ontdek de mooiste plekken van Venray op de fiets of mountainbike. Dankzij een groot aantal routes, het vlakke landschap, goede infrastructuur voor fietsers en veel plekken waar in het bos speciale mountainbike paden zijn uitgezet, is Venray dé fietsomgeving bij uitstek. Fietsen met een extra uitdaging? Probeer dan eens geocaching. Deze buitenactiviteit is zeer geschikt voor avontuurlijke mensen.

In onze regio kan je verschillende routes fietsen door middel van knooppunten. Via het routebureau Noord-Limburg kan je deze knooppunten vinden en zelf een route samenstellen. 

Routebureau Noord-Limburg (fietsen)

Wil je weten welke mountainbike routes er zijn aangelegd in deze regio? 

Routebureau Noord-Limburg (mtb)

Fietsroutes

Fietsevenementen

Heerlijk samen fietsen met familie, vrienden, bekenden, kinderen groot en klein. Kilometers maken in een prachtige omgeving en de tijd nemen om even bij te praten. Dat zijn die dierbare momenten die in ieders geheugen gegrift blijven. Ieder jaar wordt er in Venray de fietsvierdaagse georganiseerd. Dit evenement leidt je door de omgeving en brengt je langs diverse plekken die zeer geschikt zijn om per fiets te ontdekken. Deelnemers hebben de mogelijkheid om te kiezen uit diverse uitgezette routes, met varierende afstanden. De fietsvierdaagse is een mooie evenement voor alle fietsers.

Fietsverhuur in Venray

Het is in Venray ook mogelijk om een fiets of e-bike te huren als je deze niet tot je beschikking hebt. Bij Dekkers Tweewielers in Wanssum & Green Drive in Oostrum kan je uit diverse modellen kiezen om per fiets deze mooie regio te ontdekken.

TOP's in Venray

Een TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een ‘knooppunt’ waar o.a. diverse bewegwijzerende fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Bij de TOP of in de nabije omgeving van de TOP is horeca te vinden. Daarnaast zijn er diverse fiets voorzieningen zoals bijvoorbeeld een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Dit alles maakt dat een TOP een goed startpunt is voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt en dit kan combineren met andere aanwezige voorzieningen c.q. activiteiten.

De TOP's in Venray zijn te herkennen aan een kunstwerk, twee bankjes en een informatiebord over wandelen in de regio. Je vindt een TOP bij het Odapark in Venray en in Wanssum. De komende tijd zullen er nog meer TOP's worden gerealiseerd bij de Begraafplaats in Ysselsteyn, De Weverlose Schans in Merselo en bij het station in Oostrum.

Mountainbiken in en rondom Venray

In Venray en omgeving zijn een aantal prachtige routes om te mountainbiken. Onder andere de MTB Ballonzuilroute, MTB Route Overloon en MTB Route Ysselsteyn. 

Lees meer

© 2024 - Venray Bloeit
Created by