Ervaar de veelzijdige natuur van dichtbij. Venray en omgeving kenmerken zich door de prachtige groene landschappen die zeer gevarieerd zijn. Het landschap van Venray is bijzonder en typerend te noemen. Geen enkele kilometer is hetzelfde tijdens een wandeling in Venray. Aan het begin van de 20e eeuw werden grote stukken van de woeste Peel ontgonnen ten behoeve van de land- en bosbouw. Vandaag de dag is Venray naast een agrarische gemeente, ook één van de bosrijkste gemeenten van Nederland. De Maas en de uitloop van de stuifduinen begrenzen de gemeente aan de oostzijde. In Venray en de kerkdorpen zijn diverse leuke routes die je kunt volgen en die je kennis laten maken met onze prachtige omgeving. 

Indien jezelf een route wilt uitstippelen kun je daarbij gebruik maken van de wandelknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij de VVV Venray.

Je vindt hier alle wandelroutes.

Geocaching

Geocaching, het zoeken naar een schat met een GPS'r of smartphone aan de hand van geografische coördinaten, is een super leuke activiteit die voor iedereen toegankelijk is. 

Venray is een uitermate geschikte locatie voor geocaching door een diversiteit aan landschappen. In het westen reikt de gemeentegrens tot in het Peelgebied, vanwaar diverse beken noordoostelijk richting de Maas lopen. De Maas en de uitloop van de stuifduinen begrenzen de gemeente aan de oostzijde.

Lees hier meer over geocaching

Culttouren

Naast deze diverse manieren van wandelen, heeft Cultura Venray de Culttouren gelanceerd. Deze wandelroutes zijn ieder ± 3,5 km lang en leiden je langs de hoogtepunten op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Venray. Zo ontdek je bijvoorbeeld het psychiatrisch verleden van Venray en de verhalen achter de kunst in Venray.

Bekijk de Culttouren

Wandelroutes

Wandelmeldpunt

Onze routes zijn te wandelen met dank aan de enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de opzet, het onderhoud en het beheer van de wandelroutes. Heb je op- of aanmerkingen of wil je melding maken van onjuistheden op een van de routes? Meld dit via het onderstaande meldpunt. Alvast hartelijk bedankt!

Wandelmeldpunt

Wandelevenementen in Venray

Sinds 2018 hebben we ons eigen Meerdaags wandelevenement. Daarnaast  vindt ieder jaar de Avondvierdaagse plaats die door veel jeugd uit de gemeente Venray wordt gelopen. 

Rolstoelroutes in Venray

Naast een legio aan wandelroutes over onverharde en soms moeilijk begaanbare paden, hebben we ook rolstoelroutes die verhard en zeer goed begaanbaar zijn. 

TOP's in Venray

Een TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een ‘knooppunt’ waar o.a. diverse bewegwijzerende fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Bij de TOP of in de nabije omgeving van de TOP is horeca te vinden. Daarnaast zijn er diverse fiets voorzieningen zoals bijvoorbeeld een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Dit alles maakt dat een TOP een goed startpunt is voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt en dit kan combineren met andere aanwezige voorzieningen c.q. activiteiten.

De TOP's in Venray zijn te herkennen aan een kunstwerk, twee bankjes en een informatiebord over wandelen in de regio. Je vindt een TOP bij het Odapark in Venray en in Wanssum. De komende tijd zullen er nog meer TOP's worden gerealiseerd bij de Begraafplaats in Ysselsteyn, De Weverlose Schans in Merselo en bij het station in Oostrum.

© 2024 - Venray Bloeit
Created by