Ervaar de veelzijdige natuur van dichtbij. Venray en omgeving kenmerken zich door de prachtige groene landschappen die zeer gevarieerd zijn. Geen enkele kilometer is hetzelfde tijdens een wandeling in Venray. In Venray en de kerkdorpen zijn diverse leuke routes die je kunt volgen. Indien jezelf een route wilt uitstippelen kun je daarbij gebruik maken van de wandelknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij de VVV Venray. Ook kun je in de regio van Venray terecht voor Geocaching.

Naast deze diverse manieren van wandelen, heeft Cultura Venray de Culttouren gelanceerd. Deze wandelroutes zijn ieder ± 3,5 km lang en leiden je langs de hoogtepunten op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Venray. Zo ontdek je bijvoorbeeld het psychiatrisch verleden van Venray en de verhalen achter de kunst in Venray.

Je vindt de Culttouren hier.

Wandelroutes

Wandelevenementen in Venray

Sinds vorig jaar hebben we ons eigen Meerdaags wandelevenement evenals de jeugd 4daagse. Deze evenementen worden elk jaar groter.

Rolstoelroutes in Venray

Naast een legio aan wandelroutes over onverharde en soms moeilijk begaanbare paden, hebben we ook rolstoelroutes die verhard en zeer goed begaanbaar zijn. 

© 2021 - Venray Bloeit
Created by