Ervaar de veelzijdige natuur van dichtbij. Venray en omgeving kenmerken zich door de prachtige groene landschappen die zeer gevarieerd zijn. Geen enkele kilometer is hetzelfde tijdens een wandeling in Venray. In Venray en de kerkdorpen zijn diverse leuke routes die je kunt volgen. Indien jezelf een route wilt uitstippelen kun je daarbij gebruik maken van de wandelknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij de VVV Venray. Ook kun je in de regio van Venray terecht voor Geocaching.

Naast deze diverse manieren van wandelen, heeft Cultura Venray de Culttouren gelanceerd. Deze wandelroutes zijn ieder ± 3,5 km lang en leiden je langs de hoogtepunten op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Venray. Zo ontdek je bijvoorbeeld het psychiatrisch verleden van Venray en de verhalen achter de kunst in Venray.

Je vindt de Culttouren hier.

Wandelroutes

Wandelevenementen in Venray

Sinds vorig jaar hebben we ons eigen Meerdaags wandelevenement evenals de jeugd 4daagse. Deze evenementen worden elk jaar groter.

Rolstoelroutes in Venray

Naast een legio aan wandelroutes over onverharde en soms moeilijk begaanbare paden, hebben we ook rolstoelroutes die verhard en zeer goed begaanbaar zijn. 

TOP's in Venray

Een top staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een ‘knooppunt’ waar o.a. diverse bewegwijzerende fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Bij de TOP of in de nabije omgeving van de TOP is horeca te vinden. Daarnaast zijn er diverse fiets voorzieningen zoals bijvoorbeeld een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Dit alles maakt dat een TOP een goed startpunt is voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt en dit kan combineren met andere aanwezige voorzieningen c.q. activiteiten.

De TOP's in Venray zijn te herkennen aan een kunstwerk, twee bankjes en een informatiebord over wandelen in de regio. Op dit moment vind je al een top bij het Odapark. De komende tijd zullen er nog drie TOP's worden gerealiseerd.

© 2022 - Venray Bloeit
Created by