In Venray is goed onderwijs dicht bij huis. Met het SPOVenray, het Raayland College en Gilde Opleidingen biedt Venray goede scholing van basisonderwijs tot en met middelbaarberoepsonderwijs. Venray is de ideale plek om jezelf verder te ontwikkelen voor nu en in de toekomst.


Speciaal rondom het thema 'vrijheid' is het 
DOEboek Vrijheid gerealiseerd. Dit DOEboek is speciaal ontwikkeld om schoolgaande kinderen en jongeren meer te leren over de vrijheid die wij hier mogen ervaren en hoe deze tot stand is gekomen. Je downloadt het DOEboek hier.

Venray leert verder

SPOVenray, Raayland en Gilde Opleidingen werken samen aan goed onderwijs. In Venray leer je verder! Verder leren gaat over het totale aanbod dat Venray biedt op het gebied van onderwijs: goed basisonderwijs tot en met middelbaarberoepsonderwijs.

Leren in de wereld van morgen

Venray is een fijne plek om te wonen, ook voor jonge gezinnen. Er is een breed aanbod aan basisscholen waar kinderen kunnen leren, ontdekken en groeien. De Stichting Primair Onderwijs Venray en regio (SPOVenray) heeft veertien basisscholen en één speciale basisschool onder haar hoede. De scholen zijn verspreid over de kerkdorpen en de verschillende wijken van Venray centrum. Om de kwaliteit van het onderwijs toekomstbestendig te maken, werken scholen van SPOVenray intensief samen. SPOVenray heeft krachtige scholen die eigentijds en goed onderwijs verzorgen. Iedereen werkt samen aan een brede ontwikkeling van het kind.

SPOVenray

Wereldwijzer op het Raayland College!

Wanneer kinderen klaar zijn op de basisschool breekt een spannende en nieuwe tijd aan. Het is prettig als kinderen in hun eigen gemeente naar school kunnen. Het Raayland College is de middelbare school voor leerlingen uit Venray en omstreken. Raayland College biedt een divers aanbod aan onderwijs waarbij de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen centraal staat. Iedereen is anders en heeft eigen interesses en capaciteiten. De samenwerking tussen leerlingen, ouders, medewerkers van de school en externe relaties, is voor Raayland College een belangrijke voorwaarde om het beste uit jezelf te kunnen halen.

Raayland College

Het echte werk

Na de middelbare school moet er een belangrijke keuze worden gemaakt voor de toekomst. Wanneer leerlingen vanuit het Voorbereidend Middelbaar Onderwijs doorstromen naar het Middelbaar beroepsonderwijs is ook daar een mogelijkheid voor in Venray. Gilde Opleidingen is dé mbo-opleider in Midden- en Noord-Limburg. In het knalrode gebouw, pal naast het station van Venray, worden studenten opgeleid voor werk dat er écht toe doet. Van het starten van een eigen bedrijf, het organiseren van een grootschalig evenement tot het helpen van mensen om langer zelfstandig te wonen of het bedenken van activiteiten voor een groep peuters. Gilde Opleidingen gelooft in onderwijs dat naadloos aansluit op de echte wereld. In een plezierige, veilige en vertrouwde omgeving.

Gilde Opleidingen

© 2024 - Venray Bloeit
Created by