In de schaduw van de tijd

Startpunt:
  • Venray
Vertrekpunt: OdaPark - Merseloseweg 119
Aantal km's: 30 km

Lengte: 30 km.
Fietsroute langs drie locaties die onderdeel zijn van de tentoonstelling: In de schaduw van de tijd. Tijdens deze fietsroute  word je aangespoord om na te denken over de wereld die we aan toekomstige generaties willen nalaten.

In de schaduw van de tijd
We staan op een belangrijk punt als samenleving, en het is goed om te bedenken welke erfenis we willen achterlaten. Maar het is opmerkelijk dat, terwijl we nadenken over de toekomst, juist het verleden onze aandacht trekt. Het verleden wordt van alle kanten besproken, verdedigd, onderzocht en soms ook genegeerd. Het is soms lastig om te bepalen wat nu goed of fout was, want het verleden is niet altijd zwart-wit. Het kan verwarrend zijn om te zien dat daders en slachtoffers soms dezelfde mensen zijn.

Erkenning van grijze gebieden
Bij het Odapark, de Militaire Begraafplaats Ysselsteyn en het Venrays Museum willen we deze grijze gebieden van het verleden erkennen en ontdekken. Hier zijn kunstwerken te zien van internationale kunstenaars uit verschillende landen, zoals Syrië, Oekraïne, Tjetsjenië, de Verenigde Staten en Duitsland.

Fietstocht
Deze fietstocht neemt je mee langs natuur, geschiedenis en kunst. Denk eens na over hoe complex onze geschiedenis is en hoe verschillende perspectieven ons begrip ervan kunnen beïnvloeden. Kom langs en laat je inspireren door de betekenis van het verleden voor onze toekomst.

Bekijk de route Terug naar overzicht
© 2024 - Venray Bloeit
Created by