Fietsvierdaagse Venray

Startpunt:
Aantal km's: 18, 30, 45, 60 km

De Fietsvierdaagse Venray is in 1985 ontstaan als tweede startplaats van de Fietsvierdaagse De Peel, de start was toen nog op de markt in Venray en het eerste jaar hadden wij 250 deelnemers. Het begin was gemaakt en de belangstelling werd in de loop der jaren steeds groter. Fietsers van Heinde en verre ontdekten Venray als een geheel aantrekkelijke fietsgemeente.

Met het aantal deelnemers groeide ook de organisatie erg snel. Hoewel fietsen de hoofdzaak bleef was er ook behoefte aan extra activiteiten zowel bij de start en finish als onderweg. In de beginjaren kende wij maar één afstand nl 40km. Als snel kwam daar de 25 km en de 60 km bij. Sinds enkele jaren hebben wij zelfs een tocht van ongeveer 18km op de woensdag die speciaal voor de jeugd wordt uitgezet

Bekijk de website Terug naar overzicht
Fietsvierdaagse Venray

TOP's in Venray

Een top staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een ‘knooppunt’ waar o.a. diverse bewegwijzerende fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Bij de TOP of in de nabije omgeving van de TOP is horeca te vinden. Daarnaast zijn er diverse fiets voorzieningen zoals bijvoorbeeld een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Dit alles maakt dat een TOP een goed startpunt is voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt en dit kan combineren met andere aanwezige voorzieningen c.q. activiteiten.

De TOP's in Venray zijn te herkennen aan een kunstwerk, twee bankjes en een informatiebord over wandelen in de regio. Op dit moment vind je al een top bij het Odapark. De komende tijd zullen er nog drie TOP's worden gerealiseerd.

© 2021 - Venray Bloeit
Created by