Venray heeft een bruisend centrum met een divers aanbod aan leuke winkels. Wanneer je een bezoek brengt aan Venray, kan je kiezen voor een aantal centraal gelegen parkeerplaatsen. Een dag parkeren kost maximaal €3,- en door de verschillende blauwe zones kan je tot twee uur lang gratis parkeren. Kom je met het openbaar vervoer? Dan kan je vanaf station Venray gebruik maken van diverse buslijnen.

Kom je met de auto?
Parkeren in Venray is eenvoudig én goedkoop. Tijdens koopzondagen, op de laatste zondag van de maand, is parkeren gratis! 

Kom je met het openbaar vervoer?
Venray bereik je makkelijk met het openbaar vervoer. Door middel van de Maaslijn kom je met de trein aan op station Venray en vanuit daar gaan er meerdere buslijnen naar het centrum of andere locaties in Venray.
Kom je met de trein vanaf het stations naar het centrum van Venray? Dan kun je gebruik maken van de bussen van Arriva. Bus 80, richting Deurne, stopt in het centrum, net als bus 87 richting Venlo. Zorg dat jij je voorbereidt op je reis en controleer je reis richting Venray via 9292.
Kijk op de onderstaande sites voor meer informatie over het openbaar vervoer in en rondom Venray:

Parkeren

Wil je langer parkeren?

Dan kun je terecht op de parkeerterreinen Blekersveld en Raadhuisstraat en in de parkeergarage de Gouden Leeuw. Parkeren kost daar 1 euro per uur, met een maximum van 3 euro per dag.

Op deze plaatsen is het betaald parkeren en parkeren met de blauwe schijf op:

  • Maandag tot en met donderdag van 09.00 - 18.00 uur
  • Vrijdag 09.00 - 21.00 uur
  • Zaterdag 09.00 - 17.00 uur
  • GRATIS: zondagen, koopzondagen, feestdagen en extra koopavonden

Daarnaast is er een parkeergarage onder de BCC aan de Julianasingel en een parkeerterrein bij de Albert Heijn. Beide zijn betaald en niet in beheer van de gemeente.

Invalidenparkeerplaatsen

In bezit van een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kun je gratis parkeren op een van de 38 gehandicaptenparkeerplaatsen die verspreid liggen over het centrum.

Openbare toiletten

Bezoekers kunnen op dit moment voor toiletbezoek terecht bij (tijdens openingstijden):

  • de schouwburg
  • de bibliotheek
  • het gemeentehuis
  • parkeergarage Gouden Leeuw

De toiletten in het gemeentehuis, schouwburg, parkeergarage Gouden Leeuw en nieuwe bibliotheek/ fietsenstalling zijn tijdens openingstijden ook toegankelijk voor mindervaliden.

Oplaadpunten

In het centrum van Venray zijn diverse openbare oplaadpunten voor elektrische auto's. Via de website oplaadpalen.nl kun je snel en gemakkelijk een oplaadpunt vinden.

© 2024 - Venray Bloeit
Created by