Leefstijlakkoord

Ruim tachtig organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen en evenementen hebben een Leefstijlakkoord opgesteld. Dit Leefstijlakkoord is een landelijke primeur en heeft als doel de vitaliteit, duurzaamheid en gezondheid van Venray stimuleren. 

Leefstijlakkoord

Venray, Wandel & Fietsparadijs

In Venray zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet aan de hand van knooppunten. Het landschap is heel divers met bossen, stuifduinen, akkers en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Ook treft u in Venray uitgezette mountainbikeroutes en (digitale) ruiterroutes aan. Tot slot beschikt Venray over Cooperbanen (in Vlakwater, Ballonzuil en Broekberg).

Bekijk de wandelroutes Bekijk de fietsroutes

Venray altijd in beweging

Venray is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportaccommodaties en ontelbare verenigingen met elk hun eigen aanbod en programma. Van voetbal, volleybal, hockey, korfbal en basketbal tot atletiek, dans, boksen, zwemmen, paardrijden en yoga. Venray kent ook veel unieke sportevenementen. Zoals het internationale Judotoernooi dat jaarlijks plaatsvindt, de stockcarraces op Racecircuit Venray, de Venray Youth- en Ladies Cup (voetbal) en de Singelloop rondom het centrum.

Lees meer

Venray Beweegt

Venray Beweegt zet zich in door sport, gezondheid, bewegen en zorg in Venray te verbinden. Positieve gezondheid, preventie en gezonde, vitale inwoners staan centraal. Sinds 2014 zijn buurtsportcoaches actief in Venray. Zij werken samen met de vele sport- en gezondheidspartners, maar ook met de lokale sportverenigingen. In de diverse programmalijnen krijgen de inwoners volop de mogelijkheid zichzelf sportief en gezond te ontwikkelen. Ook is er ruime aandacht voor de meer kwetsbare inwoners en het doen ontstaan van natuurlijke samenwerkingsverbanden in wijken en kernen. Venray is inmiddels koploper op het gebied van de koppeling sport, bewegen, gezondheid en zorg.

www.venraybeweegt.nl

Rabobank Noord-Limburg

Rabobank Noord-Limburg is onderdeel van Venray Bloeit en besteedt veel aandacht aan maatschappelijke projecten in Venray en omgeving. Rabobank Noord-Limburg heeft zich met haar initiatief ‘Samen voor de Gezondste Regio 2025’ aangesloten bij de Gezondste Regio 2025. Doel? Een bijdrage leveren aan initiatieven die wonen, werken en leven in de regio Horst Venray op de korte en lange termijn aangenaam maken.

www.samenvoordegezondsteregio.nl

© 2024 - Venray Bloeit
Created by