1. Ontdek het unieke stadscentrum

Het unieke stadscentrum van Venray is gevuld met verhalen uit de rijke historie. Van de schaapscompagnieën tot het psychiatrisch verleden en de Tweede Wereldoorlog. Deze verhalen ontdek je allemaal tijdens een stadswandeling onder leiding van het gidsengilde.

Nog zo’n hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de Grote Kerk in het centrum. Deze kerk heeft tijdens de oorlog geleden onder de bevrijdingsoperaties, maar is inmiddels een bijzondere plek waar de indrukwekkende verhalen worden bewaard en vanuit waar je kilometers ver over Venray heen kan kijken.

Het beklimmen van de toren is wat ons betreft een must see! Via de onderstaande knop vind je meer informatie over de toren.

Beklim de kerktoren

1. Ontdek het unieke stadscentrum

2. Shoppen in een bloeiend centrum

Hier winkel je in een compact, maar veelzijdig centrum, met winkels van grote ketens en boetiekjes van lokale ondernemers. Een dag in Venray betekent een dag vol leuke winkels en culinair genieten. Hier kun je naast shoppen ook genieten van de vele cafés, restaurants en kroegjes.

Met een optimale ligging tussen Eindhoven, Roermond en Nijmegen is Venray eenvoudig en snel te bereiken. In Venray is parkeren op veel plekken rondom het gratis. Ook rijden er diverse bussen vanuit omliggende dorpen en het station door het centrum.

Weten wat voor winkels je kan vinden in Venray? 

Winkelen in Venray

2. Shoppen in een bloeiend centrum

3. Oorlogshistorie Venray

Venray, een plek met een bijzonder en indrukwekkende historie. Onderdeel van deze historie is de oorlogshistorie met haar blijvende herinneringen zoals het  Oorlogsmuseum in Overloon, de Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn en Venray Remembers waarin alle oorlogshistorie is verbonden in activiteiten, arrangementen en verhalen.

TIP =  fietsroute ‘Aan de andere kant’. Je beleeft Venray door de blik van de geallieerden en Duitsers en ontdek verhalen over de diverse bevrijdingsoperaties in deze regio. Dit alles gebeurd door middel van Augmented Reality en de Venray Remembers app.

Lees meer
3. Oorlogshistorie Venray

4. Genieten van toonaangevende horeca

Van een hamburger met friet tot haute cuisine bij een van de Michelin Ster-waardige restaurants. Venray staat bekend als een plek met toonaangevende en innovatieve horeca. Een gemeente met een groot aanbod aan gezellige dorpen en dorpskernen, een gezellig stadscentrum en veel unieke en fijne plekken om te overnachten. Van midden in het centrum tot een minicamping midden in de natuur. Venray is een perfecte plek voor een vakantie in eigen land.

Weten waar je in de gemeente Venray culinair kan genieten?

Ontdek onze horeca

4. Genieten van toonaangevende horeca

5. Venray, wandelparadijs van Noord Limburg

Onze regio is een bijzonder indrukwekkende plek met diverse landschappen en vormen van natuur. Van dichtbegroeide bossen tot zandvlaktes met jeneverbesstruiken, beken, plassen en stadswandelingen. Je vindt het in onze gemeente door middel van tal van wandelroutes verbonden middels knooppunten. Deze routes vind je in dorpen, het centrum, tussen verschillende dorpen en gemeente grensoverschrijdend.

Wandelen in Venray betekent wandelen in een groene, bijzondere en prachtige omgeving die indruk maakt en verrast!

Ontdek de wandelroutes

5. Venray, wandelparadijs van Noord Limburg

6. Fietsen door veelzijdig Venray

Fietsen door de gemeente Venray is dé perfecte manier om dit gebied te ontdekken. Tijdens de verschillende fietsroutes kom je de mooiste plekjes tegen en vind je de gezelligste horeca en activiteiten.

In onze regio kan je verschillende routes fietsen door middel van knooppunten. Via het routebureau Noord-Limburg kan je deze knooppunten vinden en zelf een route samenstellen. Fietsen met een extra uitdaging? Probeer dan eens een van de mountainbike routes!

Ontdek fietsen door Venray

Heb jij een fietsroute door de gemeente die je graag met anderen deelt?! Stuur hem in via kalender@venraybloeit.nl

6. Fietsen door veelzijdig Venray

7. Een sportief dagje Venray

Hier in Venray ben je aan het juiste adres voor een sportief dagje weg. Onze gemeente biedt enorm veel mogelijkheden op het gebied van sport, bewegen en leuke activiteiten. Je kan in Venray bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de binnenspeeltuin, je laten verrassen door een huis van optische illusies bij Mind Mystery, strikes gooien bij de Bowling Venray, een bezoek brengen aan een van de vele musea of elkaar uitdagen bij de Ketelfabriek.

Daarnaast zijn er nog meer leuke en spannende manieren om Venray te ontdekken. Denk dan aan het beklimmen van de kerktoren, diverse stadstours en mountainbiken door de bossen.

Actief dagje Venray

7. Een sportief dagje Venray

8. Cultuur en theater

Een bezoek brengen aan het theater of de bioscoop, het ultieme avondje uit. In Venray hebben we een grote schouwburg met een breed aanbod aan muzikale, intrigerende, spannende en vermakelijke voorstellingen. Met voor ieder wat wils is het genieten in het theater van Venray. Een drankje of hapje doen voor of na de voorstelling? Bij theatercafé De Artiest schuif je aan. Meer fan van de bioscoop? Ook daar kan Venray in voorzien! Onze bioscoop is gevestigd in het centrum en beidt de laatste films aan in gezellige en kleinschalige zalen.

Cultuur en kunst in Venray ontdekken?

Amuserend Venray

8. Cultuur en theater

9. Ontdek het water in Venray

Genieten van het water, in Venray vind je veel verschillende verborgen parels om een mooie dag te beleven. Of je nu geniet vanaf een handdoekje aan het strand, vanaf de boot of tijdens een prachtige wandeling, in Venray vind je prachtig water. Neem bijvoorbeeld de Witte Vennen in Oostrum om te ontspannen, de Diepeling in Oirlo voor een mooie wandeling of Wanssum en de Maas voor een actief dagje op het water.

Tip van ons: in de zomerperiode is de haven in Wanssum een prachtige plek om te suppen of picknicken.

Waterrijke dorpen in Venray

9. Ontdek het water in Venray

10. Kermis in Venray

Jaarlijks organiseert de Gemeente Venray in samenwerking met vele anderen de Kermis in Venray Centrum. Deze kermis is een van de grootste van het zuiden en een top dagje vertier voor het hele gezin.

Overdag geniet je van de sfeer en gezelligheid voor het hele gezin. ’S avonds barst het feest los bij de kroegen en draaien de attracties op volle toeren voor spanning en sensatie.

Voor veel inwoners en voor duizenden bezoekers van buitenaf is de kermis in Venray het hoogtepunt van de zomer!

Naast de Venrayse kermis, wordt er in de dorpen ook kermis gevierd. Ontdek alles over de kermissen door middel van één druk op de knop.

Kermissen in Venray

10. Kermis in Venray
© 2024 - Venray Bloeit
Created by