Venray is een kleine stad in het noorden van Limburg met een rijke historie. Van een katholiek bolwerk met diverse kloosters in de 17e eeuw tot de hoofdstad van de psychiatrische zorg in het zuiden van ons land en dominerende schaapscompagnieën in de 19e eeuw. Naast deze vroege historie hebben we ook een rijke oorlogshistorie waarin de Slag om Overloon en Venray aan het einde van 1944, centraal staat. Diverse markante plekken, zoals de Grote Kerk, het Duitse oorlogskerkhof en het Oorlogsmuseum in Overloon, doen terug denken aan deze indrukwekkende tijd. Dit laatste is dankzij Venray Remembers verbonden in diverse arrangementen, routes en activiteiten.

Venray is een perfecte plek voor een wandel- en of fietsvakantie. Venray kent een wandelkooppuntennetwerk en veel van deze wandelingen leiden je langs hoogtepunten in Venray. Ook wordt in Venray ieder jaar een Meerdaags Wandelevenement georganiseerd. Dit unieke evenement laat je de mooiste plekken in Venray zien tijdens een drie daags wandelevenement. Een ideale combinatie van activiteiten en ontspanning.

Venray kenmerkt zich door de mooie en vooral veelzijdige natuur en het gezellige centrum. Hier kun je naast winkelen ook heerlijk dineren en genieten van een zonnige terras. Je vindt er winkels van grote ketens, lokale ondernemers en toonaangevende horeca met voor ieder wat wils. Niet voor niets hebben wij de titel "Beste Binnenstad" weten te bemachtigen.

Heb je behoefte aan ontspanning, rust en gezelligheid? Dan is Venray een fijne plek voor een vakantie in eigen land, met de centrale ligging ben je binnen een mum van tijd in steden zoals Venlo, Roermond, Nijmegen en Eindhoven en is Venray een rustgevende uitvalt basis 

Dorpen

© 2024 - Venray Bloeit
Created by