Geijsteren

Parel aan de Maas

Het dorp Geijsteren, ook wel ‘parel aan de Maas’ genoemd, ademt de sfeer van vroeger. Het dorp maakt deel uit van Landgoed Geijsteren, 700 ha prachtig natuurgebied, boerderijen en akkers, dat in bezit is van de adelijke familie de Weichs de Wenne. Van deze adelijke familie zijn de heraldische kleuren zwart en wit terug te vinden in het zandlopermotief op luiken en deuren van de boerderijen van het Landgoed. 
Het dorp is ingebed in een historisch landschap met oude Maasmeanders, bossen en watermolens aan de Geijsterse beek. Aan de Maas ligt de deels herbouwde kasteelplaats van Geijsteren.

Zien & doen in Geijsteren 

Bezoek het kasteel

Ontdek hoe het kasteel in Geijsteren door brand en oorlogsbombardementen twee keer werd verwoest. Gedeeltelijke herbouw heeft de contouren van het kasteel weer zichtbaar gemaakt en foto’s laten zien hoe het kasteel er vroeger uit zag. 
De kasteelruïne in Geijsteren is niet altijd vrij toegankelijk, maar is van buitenaf al een mooie bezienswaardigheid. Bij het kasteel vind je ook Luisterplek 201 van Liberation Route Europe, waar je via je smartphone kunt luisteren naar het verhaal over de Britse aanval op het kasteel in 1944. 
Lees meer

Kom golfen op landgoed Geijsteren

Boek een dagkaart of een compleet verzorgd golfarrangement en combineer heerlijk golfen met culinair genieten! 
Op Landgoed Geijsteren ligt een fraaie golfbaan met 18 holes. De eerste 13 holes liggen midden in de bossen. Daarna opent de baan zich met nog eens 5 uitdagende waterholes! Laat je verrassen door de mooie natuur, top onderhouden golfbaan en Limburgse gastvrijheid! 
Lees meer

Bezoek een culturele activiteit bij cultuurhistorisch erfgoed

Enkele keren per jaar kun je culturele activiteiten beleven bij een prachtig cultuurhistorisch erfgoed. Kijk op de website van Stichting Cultuurpodium Geijsteren voor de actuele agenda. 
Stichting Cultuurpodium Geijsteren 0478-546684 
Lees meer

Ontdek de oorlogshistorie met een autoroute

Een autoroute van ongeveer 75 km voert je vanuit Geijsteren over de Duitse grens langs vier plaatsen met een WO II-verleden, waarvan er drie ook deel uitmaken van de luisterplekken van de Liberation Route. 
Bekijk de route of download het GPX bestanden via onderstaande link.
Lees meer

Ontmoet de archeoloog bij de Willibrordusput

Beleef het archeologische verhaal van de Willibrordusput in Geijsteren. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via virtual reality over de geschiedenis van deze plek. 
Lees meer

Ga schatzoeken met Geoaching

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht met vragen en opdrachten waarbij je aan de hand van coördinaten met een Geocaching-app of GPS naar de juiste plek navigeert. Ook in Geijsteren en omgeving liggen ‘caches/schatten’ verborgen. 
Lees meer

Leer schieten van een echte gildebroeder

Op het schuttersterrein in Geijsteren kun je met een groep geweerschieten onder begeleiding van het Koninklijk St. Willibrordusgilde. Dit Gilde bestaat al meer dan 550 jaar. Het schieten is een eeuwenoude traditie binnen het Gilde. 
Lees meer

Verken de omgeving op eigen gelegenheid

Ontdek de omgeving op eigen gelegenheid met de wandelroute in deze folder. Deze voert je langs watermolen ‘de Rosmolen’, en de Willibrorduskapel. Ook het Pieterpad doorkruist het Geijsterse landgoed. Of plan je eigen route via knooppunten (wandelen, fietsen, ruiter, auto/motor) op www.routeplannerlimburg.nl. Fiets-of wandelknooppuntkaarten zijn ook verkrijgbaar bij de VVV en sommige verblijfsaccommodaties. Ontdek andere activiteiten in Geijsteren en omgeving. 
Lees meer 

Overnachten in Geijsteren 

Overnachten in Geijsteren betekent ontwaken in rust en sereniteit, omgeven door natuurlijke schoonheid. Geniet van gezellige verblijfplekken die in Geijsteren te vinden zijn. Ontdek de overnachtingsmogelijkheden in Geijsteren en omgeving. 
Bekijk ze hier 

Eten & drinken in Geijsteren

In het dorpje Geijsteren geniet je van heerlijke streekgerechten in sfeervolle eetgelegenheden, omringd door de prachtige natuur. Proef de lokale smaken en ontdek de culinaire schatten van dit charmante plaatsje. Ontdek de eet en drink gelegenheden in Geijsteren en omgeving.
Bekijk ze hier 

Wandelen in Geijsteren

Verken de betoverende Geijsterse bossen te voet en ontdek de wandelpaden die je leiden door een prachtig lappendeken van natuurschoon. In Geijsteren vind je de perfecte omgeving voor een ontspannen wandelavontuur in de natuur. Landgoed Geijsteren kent verschillende wandelroutes.
Bekijk ze hier

Terug naar overzicht

Bezienswaardigheden

© 2024 - Venray Bloeit
Created by