Pieterpad 3

Pieterpad 3; van Vierlingsbeek naar Swolgen

Startpunt:
  • Spoorstraat 3A
  • Vierlingsbeek
Parkeren: Pieterpad 3
Aantal km's: 22 km

Deze etappe van het Pieterpad start bij de kerk in Vierlingsbeek. Via de Willem I straat loopt u het dorp uit. U passeert de Mariakapel in Holthees en de St. Jozefkapel met oude kerk en voormalig klooster in bedevaartsoord Smakt. Het ernaast gelegen Pelgrimshuis is een prima pleisterplaats!

Via de Boschhuizer Bergen, een stuifzandgebied, en Landgoed Geijsteren, een particulier landgoed welke nog steeds eigendom is van de Baron van Geijsteren, loopt u richting Wanssum. Het landgoed is een zeer afwisselend gebied, met loof- en naaldbossen en een fraai meanderende bosbeek; de Oostrumse beek met de watermolen Rosmolen.

Het Pieterpad loopt net ten Zuiden van Geijsteren. Echter, mocht het tijd zijn voor een heerlijke lunch, loop dan even Geijsteren in. In het centrum vindt u 't Trefpunt, een authentiek eetcafe.

Vanuit Wanssum loopt u parallel aan de Groote Molenbeek richting Meerlo. Net voor Meerlo loopt u door weien (met koeien) waar de Boddebroeker Loop stroomt met nieuwe meanders.

U passeert Kasteelke, een voormalige kasteelboerderij met een poortgebouw uit de 17e eeuw. Vanuit Meerlo voert de route via Tienray naar Swolgen. Deze etappe eindigt bij de kerk in Swolgen.

Terug naar overzicht
© 2024 - Venray Bloeit
Created by