Themawandeling 5 ‘Kerk in het midden’

Bij deze wandeling bezoeken we een mooi stukje historisch Venray in de buurt van de St. Petrus’ Bandenkerk, ook wel de Kathedraal van de Peel genoemd. We nemen ook binnen een kijkje.

De gids neemt je mee in de geschiedenis van deze enorme kerk. Ook de bouwkundige aspecten en de vernieling en wederopbouw bij de bevrijding van Venray komen aan bod. In de kerk vind je een interessant interieur met een grote beeldenschat. De meeste beelden zijn al eeuwen oud.

Extra optie: beklimming kerktoren
Combineer deze wandeling met een beklimming van de kerktoren. Je klimt via de trappen van de toren omhoog door de torenkamers waar je wordt meegenomen in het verhaal van de verwoesting en wederopbouw van de kerk en toren. Een nieuwe trap bij de klokken voert je langs het Carillon naar de trans op bijna 50 meter hoogte. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over Venray en omgeving.

De beklimming van de kerktoren wordt verzorgd door Stichting Carillon Venray en kost € 4,75 p.p. extra. Je kunt dit bij je reservering gemakkelijk meeboeken.

Boek hier

Startpunt:
  • VVV Venray in Natuurbelevingscentrum Venray
  • Grotestraat 93
  • Venray
Afstand, duur & toegankelijkheid: Alle routes zijn maar enkele kilometers lang en duren +/-1,5 uur. Ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn en gebruik maken van een rollator of scootmobiel.
Kosten: € 5,- per persoon (excl. administratiekosten € 5,50 per boeking en eventuele extra opties)
Groepsgrootte: De maximale groepsgrootte per gids is 15 deelnemers.
© 2024 - Venray Bloeit
Created by