Themawandeling 4 ‘De Paoterskerk‘

Deze wandeling geeft een inkijk in de geschiedenis van de Franciscanen, die zich ruim 350 jaar geleden vestigden in Venray. Zij stichtten er een klooster en een daarbij horende kerk. De minderbroeders hebben inmiddels het klooster verlaten. Het is nu een zorgcomplex ‘Rooyhof’ geheten. De kerk is nu een parochiekerk.

De wandeling brengt je naar de binnentuin van het klooster en uiteraard ook naar de kerk. De bouwstijl van de kerk is interessant, maar ook het interieur is de moeite waard. In de kerk voel je een typisch Franciscaner sfeer, sober maar met zeer veel verrassende elementen. Na bezoek aan de kerk gaat de wandeling verder in de directe omgeving van de kerk, waar nog veel herinneringen aan deze, voor Venray zo belangrijke orde, terug te vinden zijn. Ook aan het middelbaar onderwijs voor jongens, dat de Franciscanen enkele eeuwen in Venray verzorgden, wordt aandacht besteed.

Boek hier

Startpunt:
  • VVV Venray in Natuurbelevingscentrum Venray
  • Grotestraat 93
  • Venray
Afstand, duur & toegankelijkheid: Alle routes zijn maar enkele kilometers lang en duren +/-1,5 uur. Ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn en gebruik maken van een rollator of scootmobiel.
Kosten: € 5,- per persoon (excl. administratiekosten € 5,50 per boeking en eventuele extra opties)
Groepsgrootte: De maximale groepsgrootte per gids is 15 deelnemers.
© 2024 - Venray Bloeit
Created by