Themawandeling 3 ‘Sint Anna’

Venray heeft sinds 1907 een grote rol gespeeld in de psychiatrische zorg en is nog steeds de vestigingsplaats voor een grote psychiatrische instelling. Deze zijn gehuisvest in prachtige historische gebouwen.

Deze wandelling neemt je mee over het terrein van het voormalige psychiatrische ziekenhuis voor vrouwen ‘St. Anna’. Tijdens de wandeling krijg je een goed beeld van de rijke historie van de zorg voor psychiatrisch zieken in Venray. Het terrein is een prachtig natuurrijk gebied met mooie lanen, een stuifduingebied en bossen. Daarbinnen bevinden zich de monumentale paviljoens.

Het complex wordt op dit moment door een projectontwikkelaar herbestemd. Door het realiseren van woningen kan een groot deel van het park behouden blijven en kunnen oude, monumentale gebouwen opgeknapt worden en een andere bestemming krijgen. De wandeling laat je zien hoe het oude met het nieuwe goed samen kan gaan.

Let op, ander startpunt dan gebruikelijk:
Annapark
Parkeerplaats bij de hoofdingang, bereikbaar via Noordsingel

Boek hier

Startpunt:
  • Annapark
  • Venray
Afstand, duur & toegankelijkheid: Alle routes zijn maar enkele kilometers lang en duren +/-1,5 uur. Ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn en gebruik maken van een rollator of scootmobiel.
Kosten: € 5,- per persoon (excl. administratiekosten € 5,50 per boeking en eventuele extra opties)
Groepsgrootte: De maximale groepsgrootte per gids is 15 deelnemers.
© 2024 - Venray Bloeit
Created by