Kermis weer in centrum Venray!

De kermis staat dit jaar weer in het centrum van Venray en vindt plaats van vrijdag 5 augustus t/m woensdag 10 augustus. De attracties staan verspreid over het Henseniusplein, Schouwburgplein, Grote Markt, Raadhuisstraat, Raadhuisplein en je vindt het kinderplein voor het gemeentehuis.

Het Gouden Leeuwplein wordt vooralsnog niet in gebruik genomen door kermisattracties.

In verband met twee kermissen in grote steden die tegelijkertijd plaatsvinden en langer duren, staan er in Venray wat minder attracties dan gebruikelijk. Dit gebeurt een keer in de vijf jaar.

De kermis wordt op vrijdag 5 augustus om 15.00 uur geopend. Voorafgaand zal deken Smeets de attracties – die dat willen – inzegenen.

Hieronder vind je alle info én lees je welke evenementen de horeca organiseert. 

Bewaakte fietsenstalling

In het leegstaande pand waar voorheen de Albert Heijn (Henseniusplein) was gevestigd, wordt een bewaakte fietsenstalling gerealiseerd. De ingang hiervan is te bereiken via het Gouden Leeuwplein. Kosten voor de bewaakte fietsenstalling zijn € 1,- per fiets. De fietsenstalling is elke kermisdag een half uur voor tot één uur na sluiting van de kermis geopend. Buiten deze tijden kunnen fietsen niet worden opgehaald.

Alles over de fietsenstalling en een toelichting op hoe deze te vinden is, vind je hier

Prikkelarme kermis

Zoals gebruikelijk zal op dinsdagmiddag een prikkelarme kermis plaatsvinden van 13.00u tot 14.00u. Dit wordt door de kermisexploitanten gedaan zodat bezoekers die gevoelig zijn voor licht, geluid en/of snelheid, toch de gelegenheid hebben om naar de kermis te komen.

Ritprijzen

De ritprijzen voor de Venrayse kermis zijn bekend. Tijdens deze editie van de kermis vind je verschillende attracties in de categorieën kindervermaak, groot vermaak en bijzonder vermaak. 

De prijzen voor een rit in deze categorieën zijn maximaal:

  • Kindervermaak €2,50
  • Groot vermaak €3,00
  • Buitengewoon vermaak €4,00

Vuurwerkshow op dinsdag

Op dinsdagavond vindt de vuurwerkshow plaats. Maar let op! Dit is nog niet het einde van de kermis, want op woensdag is de kermis nog de gehele dag geopend en heeft iedereen nog de gelegenheid de kermis te bezoeken.

© 2022 - Venray Bloeit
Created by