SGW Ysselsteyn

SGW Ysselsteyn

Zaterdag 30 september 2023 t/m Zondag 1 oktober 2023
  • Evenemententerrein Ysselsteyn
  • Ontginningsweg 1
  • 5813 AS
  • Ysselsteyn

In het weekend van 30 september en 1 oktober vindt er in de Ysselsteynse bossen zoals ieder jaar een samengestelde wedstrijd plaats.

Tijdens dit weekend zal dressuur, springen en natuurlijk de spectaculaire cross aan bod komen. Deze cross wordt verreden door het bos, over veelal natuurlijke hindernissen die in een hoog tempo worden overwonnen. Dit is het deel van de samengestelde wedstrijd waarbij de adrenaline gaat stromen en het vertrouwen van ruiter en paard op de proef wordt gesteld. Voor de deelnemers een plezier om aan mee te doen en voor het publiek een plezier om naar te kijken.

Deze editie zal er onder andere om het Limburgse kampioenschap gestreden worden!! De deelnemers komen uit het hele land, van jong tot oud, van kleine pony tot groot paard. Er gaat heel wat training aan vooraf om met succes deel te kunnen nemen.

Doordat er diverse rubrieken verreden kunnen worden, is SGW Ysselsteyn ook voor de beginnende ruiters en amazones toegankelijk. Naast verschillende beginnersrubrieken, worden ook de reguliere rubrieken B/L/M verreden.

Voor het welslagen van deze wedstrijddagen is de organisatie afhankelijk van een groot aantal vrijwilligers die zich ieder jaar weer beschikbaar stellen. Hier zijn wij enorm dankbaar voor. Ook zijn wij enorm dankbaar voor de grondeigenaren die ieder jaar hun terrein beschikbaar stellen. Tenslotte, een dergelijk groot gebeuren zoals SGW Ysselsteyn, kan alleen maar bestaan bij de gratie van de sponsoren, die de wedstrijd financieel ondersteunen.

Zowel zaterdag als zondag start het programma rond 08.30 uur en zal duren tot einde middag. Met de zwaarste rubrieken op zaterdag en de lagere rubrieken op zondag. Op beide dagen zal de cross te zien zijn. Op zaterdag zal er voor het eerst in de geschiedenis van SGW Ysselsteyn een hobby-horse (stokpaardje) rubriek te aanschouwen zijn, waarbij de ruiters samen met hun hobby-horse een dressuurproef laten zien, een springparcour overwinnen en ook nog eens een barrel-race doen.

Het is absoluut de moeite waard om een kijkje te komen nemen. De toegang en het parkeren is gratis.

Iedereen is van harte welkom!

Terug naar overzicht
© 2023 - Venray Bloeit
Created by