Rob's Blasmusik im Frühling

Rob's Blasmusik im Frühling

Zondag 21 april 2024
  • Roelanzia Ysselsteyn
  • Lovinckplein 2
  • 5813 CC
  • Ysselsteyn

Rob’s Blasmusik im Frühling

Op zondagmiddag 21 april 2024, presenteert Rob Claessens van het radioprogramma ‘Volksmusik mit Schwung’ zijn ‘Rob’s Blasmusik im Frühling’; een drieluik met bijzondere blaasorkesten. De middag begint om 13.00 uur met een optreden van Einfach Böhmisch, gevolgd door blaaskapel Stesti uit Boxmeer. De muzikale middag wordt afgesloten door Die Salländer.

Het evenement vindt plaats in Partycentrum Roelanzia, Lovinckplein 2, 5813 CC in Ysselsteyn. De zaal gaat open om 12.30 uur en de entree is € 5,00. Kaarten kunnen gereserveerd worden via kaarten@volksmusikmitschwung.nl. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar.

Rob Claessens en Sjraar Janssen
Rob Claessens is bekend van het radioprogramma ‘Volksmusik mit Schwung’, waarmee hij te beluisteren is bij omroep Venray. Rob Claessens doet bijzonder veel voor de promotie van de blaaskapellen in Nederland. Sedert 2014 organiseert Rob, samen met Sjraar Janssen van Einfach Böhmisch, een eigen blaasmuziekfeestje onder de naam ‘Rob’s Blasmusik im Frühling und Herbst’. Op 21 april vindt alweer deze blaasmuziekmiddag plaats in deze serie.

Einfach Böhmisch
Het is een op een dinsdagavond ergens in maart 2018 dat een groep muzikanten besluit om hun muziekvriendschap opnieuw te bezegelen door een nieuwe kapel op te richten. Een kleine bezetting wel te verstaan, onder de bezielende leiding van muziekvriend, kenner en inmiddels erelid Walter Steinhauer. De voorwaarden zijn snel duidelijk en de neuzen staan van begin af aan in dezelfde richting: Böhmische Blaasmuziek!

“Nieuwe” Böhmische blaasmuziek wordt afgewisseld met klassieke Egerländer en diverse publiekslievelingen. Maar wel met Pfeffer und Salz… en een eigen sausje. Dit alles zorgt ervoor dat deze kapel uit het Midden-Limburgse Heythuysen inmiddels een graag geziene gast is op kapellenfestivals, maar ook zeer zeker op een terrasje voor een gezellige muzikale middag.
Inmiddels heeft 1e Flügelhorn en lid vanaf het prille begin Kees Mulder het “dirigeerstokje” overgenomen.
Een naam voor deze kapelGewoon Einfach Böhmisch !

Blaaskapel Stesti
Štěsti beperkt zich tot de instrumentale kant van de tsjechische blaasmuziek en spelen graag uit het grote aanbod van prachtige nummers van oa. Prajka, Ondrusek, Kubes, Kamenik en Prochazska. Soms een uitstapje naar de andere kant van de Tsjechische grens, want ook in Oostenrijk kennen ze de typische Tsjechische drive, zoals je goed kunt horen in de sound van bijvoorbeeld Tidirium. We kennen onze beperkingen maar leggen de lat op een dermate hoog niveau dat alle muzikanten wel het beste naar boven moeten halen.

Die Salländer
7 liefhebbers van Böhmische blaasmuziek hebben elkaar gevonden in Die Salländer.
Klassiekers, nieuwe werken en ook solo’s zijn onderdeel van een afwisselend programma.
De muzikanten van alle leeftijden hebben ervaring in bekende blaaskapellen in Nederland, zoals De Grenslandkapel, de Isseltaler Musikanten en Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten.
In kleine bezetting wordt de typisch Böhmische blaasmuziek ten gehore gebracht, onder andere van Ernst Mosch, Franz Watz, Berthold Schick u.s. Allgäu 6 en bekende Tsjechische componisten.
Wij zorgen voor de muziek tijdens uw concert, festival, frühschoppen, Duitse avond, Oktoberfest of plaatselijk feest, dus ook nu bij Rob’s Blasmusik im Frühling.

Al met al een prachtige middag met blaasmuziek van hoge kwaliteit !!

Terug naar overzicht
© 2024 - Venray Bloeit
Created by