Kemmerekoor Geijsteren - 55 jaar Kemmerekoor | een muzikale reis

Kemmerekoor Geijsteren - 55 jaar Kemmerekoor | een muzikale reis

Zondag 29 oktober 2023
  • Schouwburg Venray
  • Schouwburgplein 1
  • 5801 BV
  • Venray

Een muzikale reis door de 55 jarige geschiedenis

Het Kemmerekoor Geijsteren bestaat dit jaar 55 jaar en bij gelegenheid van dat jubileum geeft het koor op 29 oktober 2023 een feestelijk concert in de schouwburg van Venray. Dan wordt een selectie van de binnen het koor meest favoriete liederen uitgevoerd, die in de afgelopen 55 jaar op het programma hebben gestaan.

Het koor wil een muzikale reis maken door haar 55-jarige geschiedenis. Of het nu gaat om liederen uit Der Zigeunerbaron van Johan Strauss, die het koor in de jaren ’70 gezongen heeft, of om een lied van Sting zoals het bekende Fields of Gold, in alle gevallen gaat het om liederen waar de koorleden zelf warme herinneringen aan bewaren en die het koor graag nog eens voor een groot publiek ten gehore wil brengen.

De grote variatie in muziek, van klassiek tot hedendaags, van serieus tot vrolijk, brengt ook met zich mee dat het koor op verschillende manieren ondersteund en begeleid zal worden: dan weer alleen met pianobegeleiding, om verstilling te proeven, dan door een combo dat thuis is in de popmuziek, om er een feest van te maken, dan weer door een koperensemble van een harmonie voor het plechtige en serieuzere werk. De begeleidende muzikanten zullen ook in de gelegenheid zijn hun eigen muzikale talenten over het voetlicht te brengen, waardoor het koor soms even rust wordt gegund.

Al met al wordt het een concert vol plezier, veel nostalgie, een glimlach rond je mond. Het concert worden gehouden op zondagmiddag, het is dus een matinee-voorstelling en daar is bewust voor gekozen om ook gezinnen met kinderen zo veel mogelijk mee te laten genieten van dit optreden.

Het concert is inclusief pauze en zal eindigen rond 17.00 uur.

Terug naar overzicht
© 2023 - Venray Bloeit
Created by