Jon van Eerd: zo vader zo zoon

Jon van Eerd: zo vader zo zoon

Donderdag 15 december 2022
  • www.schouwburgvenray.nl

Harrie Vermeulen, dé creatie van acteur Jon van Eerd is terug. Dit keer staat een vader-zoon relatie centraal in de avonturen van het grappigste personage van Nederland. Ook in deze nieuwe voorstelling trakteert Van Eerd het publiek weer op veel hilarische avonturen en belevenissen. 

 Voor acteur en schrijver Jon van Eerd is zijn creatie van Harrie Vermeulen een voortdurende bron van inspiratie. “Vorig jaar in de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’ had Harrie een neef. Toen ik die voorstelling aan het schrijven was, had ik al het idee dat het heel leuk zou zijn als Harrie een zoon had”, vertelt Jon van Eerd. “Dan begint het te borrelen en te bubbelen en na anderhalf, twee jaar later is daar de voorstelling ‘ZO VADER ZO ZOON.” Dat schrijven doet Jon veel op de achterbank van de auto. “Tijdens een tournee zijn we natuurlijk veel onderweg en met files helemaal. Ik laat me rijden en kan zo die verloren tijd gebruiken om te schrijven”, vertelt hij. 

 Toch komt er een eind aan de avonturen van Harrie. Jon heeft bekendgemaakt na 15 voorstellingen te stoppen met de creatie van Harrie. ZO VADER ZO ZOON is dus de laatste voorstelling rond Harrie Vermeulen. “Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust. Ik zal hem zeker nooit loslaten want ik ben hem dankbaar voor wat hij mij en mijn publiek gebracht heeft. Ik zal hem diep in mijn hart meedragen”, aldus Jon van Eerd. Het afscheid betekent niet dat Jon stopt met theater maken. Ook voor Jon van Eerd’s Pretpakhuis zal hij zeker actief blijven schrijven en regisseren.

 In ZO VADER ZO ZOON woont Harrie in bij zijn succesvolle zoon. Hoe succesvol in zijn werk, in de liefde is zijn zoon een stuk minder handig. Zijn arrogante secretaresse wil hem aan de haak slaan maar daar steekt Harrie een stokje voor. Hij heeft namelijk een veel lievere vrouw voor zijn kind op het hoog. Harrie bedenkt een plan om haar flink te laten blunderen maar uiteraard laat de dame dit niet zomaar gebeuren en ontstaat er een flinke strijd. Dit resulteert in een reeks hilarische gebeurtenissen, spraakverwarringen en intriges. Gaat Harrie’s plannetje werken?

Meer informatie Terug naar overzicht
© 2022 - Venray Bloeit
Created by