Boekpresentatie en tentoonstelling historie onderwijs Merselo

Boekpresentatie en tentoonstelling historie onderwijs Merselo

Zaterdag 30 september 2023
  • MFA Merselo
  • Grootdorp 99
  • 5815 CT
  • Merselo

Presentatie boek en tentoonstelling historie onderwijs Merselo

Zaterdag 30 september om 15.30u wordt het nieuwe MFA in Merselo officieel geopend. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis, zal heemkundestichting ’t Raokeliezer Mèrsele een boek presenteren over de historie van het onderwijs in Merselo. ’t Raokeliezer heeft tevens een tentoonstelling ingericht over dit onderwerp.

Nadat in 2014 in Merselo het plan ontstond om het verenigingsgebouw en de basisschool samen in één toekomstbestendig gebouw onder te brengen, was dit voor ‘t Raokeliezer aanleiding om eens in de geschiedenis van de Merselose school te duiken. Er werd een werkgroep in het leven geroepen, die zelf materiaal bij elkaar zocht en (oud-)Merselonaren en -onderwijzers vroeg om hun herinneringen aan de Merselose school en het onderwijs met hen te delen. Dit leverde vele brieven, mails, verhalen en foto’s op.

Het resultaat is een boek met interessante weetjes uit het verleden, mooie foto’s en dierbare herinneringen. In het boek is ook rekening gehouden met de jonge lezers. Met het schoollogo “Liertje” wordt een wandeling gemaakt door het boek op een manier die jeugd zal aanspreken.

U bent van harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken tijdens het openingsweekend 30 september van 17.00u tot 20.00u en 1 oktober van 13.00u tot 17.00u, Grootdorp 99, Merselo. De toegang is gratis.

Het boek kost €15,- en is tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar. Daarna is het boek te koop bij de bestuursleden van ’t Raokeliezer en in Boek- en kantoorvakhandel Roojboek in Venray. Het boek is mede mogelijk gemaakt door: BCP Bouw, Dorpsraad Merselo, HPV Venray, Rabo Club Support en SPOV Venray

Terug naar overzicht
© 2023 - Venray Bloeit
Created by