Natuurleerpad de Paardekop

Natuurleerpad De Paardekop

Startpunt:
 • Knooppunt 31 (Peelken 2 5813 BE Ysselsteyn) 2 en knooppunt 36 (achterzijde Duitse Oorlogsbegraafplaats)
 • Ysselsteyn
Parkeren: Knooppunt 31 (voor de slagboom in de berm) of bij knooppunt 40 (parkeerplaats Duitse Oorlogsbegraafplaats). Begraafplaats oversteken naar start bij knooppunt 36.
Aantal km's: 3,1 km
Knooppunten route: 31, 34, 35, 60, 61, 36, 37, 33, 32, 31
Download GPX route

Op het Natuurleerpad de Paardekop valt er veel te zien, te leren én te doen. Deze ontdekkingsreis is leuk voor jong en oud en wordt nog veel leuker als je hem samen maakt.

Onderweg kom je van alles tegen: een poel met stapstenen, een plaggenhut, een stadje met zure bewoners, een hotel waarin je alleen vliegend kunt komen en een uitkijktoren van wel 18 meter hoog!

Op sommige plekken staat een bord met informatie. Hier is dan iets bijzonders te zien of doen. De afstand van de reis ongeveer 3 kilometer.

De officiële start van de route is bij knooppunt 31 (Peelken 2 in Ysselsteyn). Draai vanaf de Puttenweg (ook wel Peelweg genoemd), de Peelken op en rijd ongeveer 550 meter door naar startlocatie nabij huisnummer 2. Hier kan voor de slagboom worden geparkeerd.
Een alternatief startpunt is bij knooppunt 36 aan de achterzijde van de Duitse Oorlogsbegraafplaats. Hier is ruimere parkeergelegenheid op de parkeerplaats van de begraafplaats en is ook horeca aanwezig.

Volg de paaltjes met de groene band. De schuine kant geeft de looprichting aan. Je kunt de route ook volgen door middel van de knooppunten.

Onderweg zie je o.a.:

 1. Beestjesbos,
 2. Kringloop
 3. Uitkijktoren (18 meter hoog)
 4. Plaggenhut en insectenhotel
 5. Adelaarsvarens
 6. Mierenhoop
 7. Lancaster & Zwevend balk
 8. Sporen in het bos
 9. Poel en waterleven
 10. Planten en bomen
 11. Speelobject
Terug naar overzicht
© 2024 - Venray Bloeit
Created by