Natuurwandeling Lollebeek

Natuurwandeling Lollebeek

Startpunt:
  • Knooppunt 1 bij de kerk, Lollebeekweg 72 Castenray
  • Castenray
Parkeren: Parkeerplaatsen naast en tegenover de kerk
Aantal km's: 7,1 km (verkorte afstand: 4,6 km)
Knooppunten route: 1, 46, 47, 30, 52, 38, 51, 26, 25, 27, 29, 19, 46, 1 (verkorte afstand: 1, 46, 47, 30, 38, 25, 27, 29, 19, 46, 1)
Download GPX route

De Lollebeek vormt een ecologische verbinding tussen de natuurgebieden Castenrayse Vennen en de Diepeling. De van oorsprong sterk meanderende Lollebeek is ooit bij een ruilverkaveling gekanaliseerd. In 2014 is het gedeelte ten oosten van de A73 heringericht en hier meandert de beek nu weer als vanouds. Langs de beek is een brede strook aangeplant en er is nieuwe natuur ontstaan. 

De wandelroute 'Lollebeek' start bij de kerk in Castenray en leidt naar een prima beloopbaar wandelpad langs de beek. Het onverharde pad brengt je via enkele klaphekjes langs een educatiepoel en richting de ontginningsplassen van De Diepeling. 

De educatiepoel biedt veel waterpret voor kinderen. Je vindt er loopbruggen verbonden door klein trekveer, een pomp, een houten watergoot, een waterrad, stapstenen en stappalen. Er is ook een picknickplek en een informatiebord over alle beestjes die je er kunt vinden. Met materialen uit de kist kun je ook zelf op zoek gaan naar beestjes.

Sinds 1975 vindt in De Diepeling ontgronding plaats, waardoor een waterplas van enkele tientallen hectaren is ontstaan. Hier nestelt de oeverzwaluw in de hoge wanden en zijn de ijsvogel en vele watervogels trouwe bezoekers. In het bos langs de ontgronding bevinden zich enkele dassenburchten.

Omdat deze wandelroute deels gemeentegrensoverschrijdend is, wordt een gedeelte met rode vierkante plaatjes met daarin een gele driehoek aangeduid. De route loopt verder via het wandelknooppuntennetwerk van Venray.

Terug naar overzicht
© 2024 - Venray Bloeit
Created by