Venray, een dorp met stadse allures waar het gezellig, gemoedelijk en aangenaam leven en beleven is. Dit is een dorp dat veel te bieden heeft. Van groene en gezellige kerkdorpen, tot veel verschillende landschappen goed voor verschillenden vormen van sport. In Venray vind je een bruisend centrum met veel leuke winkels van gedreven winkeliers.

Venray heeft een imposante historie met een verleden van rijkdom, armoede, oorlog en bloeiende tijden. Daarnaast ontdek je hier in Venray verschillende kunstvormen, binnen in musea en in de buitenlucht. 

Je vindt het in Venray!

Winkelen

Winkelen doe je in Venray bij grote ketens en gezellige boetiekjes. Een divers winkelaanbod maakt Venray de perfecte plek voor een dagje shoppen. Hobby- en juwelierszaken, modezaken en verschillende dienstverleners. De winkeliers in Venray laten je graag kennismaken met de laatste trends en mooiste producten.

Lees meer
Winkelen

De weekmarkt

Iedere maandag is het markt in Venray. Op het Hensenius- en Schouwburgplein vind je diverse marktkramen. Van fournituren tot de beste groenten en van bad- en onderkleding tot versgebakken brood van de bakker. Tijdens de markt is het gezellig in het centrum en kan je genieten van de lekkerste delicatessen.

Lees meer
De weekmarkt

Eten en drinken

Over eten & drinken gesproken, Venray excelleert in horeca en gastvrijheid. Hier vind je dankzij het brede aanbod voor ieder wat wils. Van een simpel hapje buiten de deur, tot eten op sterrenniveau. Van urenlang tafelen tot snel even zorgen voor een goede bodem. Van dineren in het groen bij een van de restaurants in de kerkdorpen tot genieten op een van de vele terrassen in het centrum. In Venray is het goed vertoeven.

Lees meer
Eten en drinken

Overnachten

Na een avond borrelen, genieten van de natuur of de gemeente ontdekken is er niets beter dan wegdommelen in een heerlijk bed. In Venray overnachten betekent logeren in gemoedelijke hotels, kamperen op een van de vele unieke campings of genieten van de gastvrijheid bij een van de bed & breakfasts. 

Lees meer
Overnachten

Wandelen

Onze gemeente ontdek je het beste en makkelijkste via een mooie wandeling.

Wandelen in Venray betekent iedere kilometer een ander landschap ontdekken, unieke plekjes zien en onderweg neerstrijken bij gezellige plekjes voor een lunch of kop koffie. 

Op deze website vind je een groot aantal wandelroutes met ieder hun eigen unieke aspecten. Van lange wandelingen tot een kort rondje, voor iedere wandelaar is er genoeg te ontdekken.

Lees meer
Wandelen

Culttouren

Zo zijn er bijvoorbeeld de culttouren. Deze korte wandelroutes laten je binnen mum van tijd kennis maken met de Venrayse kunst en cultuur. Van oude herinneringen tot moderne kunst, je ontdekt het door middel van de culttouren.

Lees meer
Culttouren

Fietsen

Fietsen in Venray doe je eenvoudig door het volgen van de knooppuntenroutes. Net als tijdens een wandeling ontdek je onze prachtige natuur eenvoudig te fiets. Op veel plekken vind je verharde fietspaden, oplaadpalen voor de elektrische fiets en ook het huren van fietsen is mogelijk in Venray.

Lees meer
Fietsen

Geocaching

De natuur, je ziet hem overal terug. We zijn als Venray super trots op al het groen dat we hebben. Wanneer je Venray van boven bekijkt, bijvoorbeeld vanaf de toren van de Grote Kerk, zie je een grote groene loper door Venray trekken. Een uniek uitzicht wat Venray onderscheidt van andere dorpen. Die natuur ontdekken op een avontuurlijke en actieve manier? Dan is geocachen écht iets voor jou! Deze moderne vorm van ‘schatzoeken’ doe je door middel van GPS. Succes met zoeken want de caches, zoals de schatten worden genoemd, liggen verspreid door heel Venray.

Lees meer
Geocaching

Actief in Venray

Wellicht heb je het al door, maar in Venray hoef je je echt niet te vervelen. Venray is actief genieten. Te fiets, te voet, op het water, samen of alleen. Ga kanoën met Just Be Fit Outdoor, de wereld op z'n kop beleven bij Mind Mistery, zwemmen bij De Witte Vennen of Sprank, golfen in Geijsteren, klimmen en klauteren bij Boegafun, buitenspelen bij ’t Platteland of bijvoorbeeld racen op Raceway Venray. Met het gezin, de vriendengroep, als stel of alleen, je ontdekt Venray door te doen!

Lees meer
Actief in Venray

Cultuur en kunst in Venray

Doe je het liever rustig aan of wil je zien, ontdekken en leren? Ook dat kan! Venray is rijk aan cultuur, historie en kunst. Cultuur en kunst is dus goed vertegenwoordig in de gemeente, je vindt hier verschillende musea die het rijke verleden van Venray hebben vastgelegd. 

Lees meer
Cultuur en kunst in Venray
© 2024 - Venray Bloeit
Created by