Venray altijd in beweging

Venray is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportaccommodaties en ontelbare verenigingen met elk hun eigen aanbod en programma. Van voetbal, volleybal, korfbal en basketbal tot atletiek, dans, boksen, zwemmen, paardrijden en yoga. Venray kent ook veel unieke sportevenementen. Zoals het internationale Judotoernooi dat jaarlijks plaatsvindt, de stockcarraces op Racecircuit Venray, de Venray Youth- en Ladies Cup (voetbal) en de Singelloop rondom het centrum.

Venray Beweegt

 

Venray Beweegt zet de Venrayse samenleving in beweging door sport, gezondheid, bewegen en zorg te verbinden. Positieve gezondheid en preventie staan centraal. De gemeente Venray streeft naar gezonde en vitale inwoners. Daarom zijn sinds 2014 buurtsportcoaches actief in Venray. Zij werken samen met de vele sport- en gezondheidspartners, maar ook met de lokale sportverenigingen. De laatsten ne­men hierin hun verantwoordelijkheid en zijn maatschappelijk betrokken. In de diverse programmalijnen krijgen de inwoners volop de mogelijkheid zichzelf sportief en gezond te ontwikkelen. Ook is er ruime aandacht voor de meer kwetsbare inwoners en er ontstaan in diverse wijken en kernen natuur­lijke samenwerkingsverbanden. Venray is inmiddels koploper op het gebied van de koppeling sport, bewegen, gezondheid en zorg.

 

www.venraybeweegt.nl

Venray, Wandel & Fietsparadijs

 

In Venray zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet aan de hand van knooppunten. Het landschap is heel divers met bossen, stuifduinen, akkers en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Ook treft u in Venray uitgezette mountainbikeroutes en (digitale) ruiterroutes aan. Tot slot beschikt Venray over Cooperbanen (in Vlakwater, Ballonzuil en Broekberg). 

 

 

 

 

 

 

Sportactiviteiten & evenementen in gemeente Venray

Samengestelde menwedstrijd

Zaterdag 11-08-2018 - Zondag 12-08-2018

pottenvenweg

        Het evenement wordt georganiseerd volgens de regels van de KNHS. We organiseren dit elk jaar weer volgens dezelfde regels, we hebben dan ook bericht gekregen dat we dit eigenlijk voortaan via een melding mogen doen, echter kan ik enkel langs deze weg alles invullen. Er wordt gemend met rijtuigen, dit wordt op een hindernisparcours gereden op het menterrein gelegen aan de Rouwkuilenweg-Pottevenweg in Ysselsteyn. De deelnemers zijn verkeersdeelnemers.        

Lees meer

WorldCup Stockcar F1 & F2

Zaterdag 18-08-2018 - Zondag 19-08-2018

Raceway Venray, Peelweg 47, Ysselsteyn

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus staat op Raceway Venray – gelegen aan de Peelweg in Ysselsteyn - het racespektakel van het jaar op het programma: de WorldCup Stockcar F1 en F2. Hét Stockcar weekend op de internationale autospeedwaykalender. Blikvanger in het bomvolle weekendprogramma is de strijd om de WorldCup Stockcar F1 & F2.   Naast deze twee klassen zullen de BriSCA Ministox wederom aan de start verschijnen. De jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar gaan zaterdags strijden in een (race) Mini Cooper voor het Europees kampioenschap. Naast deze series zal het programma aangevuld worden met de klasse Late Model V8 en de National Hotrods.   Meer informatie is te vinden op www.racewayvenray.com.    

Lees meer

Baas van Venray

Zaterdag 08-09-2018

Dorpsplein

Baas van Venray   Venray Bloeit in leuke dingen doen! Zaterdag 08 september gaat een nieuw evenement  op het Dorpsplein in Heide plaatsvinden, namelijk ‘Baas van Venray’. Het sport en spel evenement van de gemeente Venray Een strijd tussen teams uit Venrayse dorpen en wijken. Welk team wordt één jaar lang Baas van Venray? Elk team bestaat uit 6 mannen en 6 vrouwen met een minimum leeftijd van 18 jaar, allemaal woonachtig uit hetzelfde dorp of wijk. Elk team hoeft alleen te zorgen voor eigen shirts (natuurlijk met lokale sponsor), een eigen dorp/wijkvlag en een eigen joker/mascotte om in te zetten. Bij de samenstelling van het team is het advies om een goede mix van de spelers te vinden. Denk aan: Sportief, behendig, inzicht, kennis en tactisch. Ben jij de captain van een team en wil jij jouw dorp/wijk naar de overwinning leiden? Maak dat kenbaar door de dorps- of wijkraad hierover te informeren en stuur een mail naar: voorzitterstichting@venraybloeit.nl of meld je aan via het aanmeldingsformulier.

Lees meer