Venray altijd in beweging

Venray is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportaccommodaties en ontelbare verenigingen met elk hun eigen aanbod en programma. Van voetbal, volleybal, korfbal en basketbal tot atletiek, dans, boksen, zwemmen, paardrijden en yoga. Venray kent ook veel unieke sportevenementen. Zoals het internationale Judotoernooi dat jaarlijks plaatsvindt, de stockcarraces op Racecircuit Venray, de Venray Youth- en Ladies Cup (voetbal) en de Singelloop rondom het centrum.

Venray Beweegt

 

Venray Beweegt zet de Venrayse samenleving in beweging door sport, gezondheid, bewegen en zorg te verbinden. Positieve gezondheid en preventie staan centraal. De gemeente Venray streeft naar gezonde en vitale inwoners. Daarom zijn sinds 2014 buurtsportcoaches actief in Venray. Zij werken samen met de vele sport- en gezondheidspartners, maar ook met de lokale sportverenigingen. De laatsten ne­men hierin hun verantwoordelijkheid en zijn maatschappelijk betrokken. In de diverse programmalijnen krijgen de inwoners volop de mogelijkheid zichzelf sportief en gezond te ontwikkelen. Ook is er ruime aandacht voor de meer kwetsbare inwoners en er ontstaan in diverse wijken en kernen natuur­lijke samenwerkingsverbanden. Venray is inmiddels koploper op het gebied van de koppeling sport, bewegen, gezondheid en zorg.

 

www.venraybeweegt.nl

Venray, Wandel & Fietsparadijs

 

In Venray zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet aan de hand van knooppunten. Het landschap is heel divers met bossen, stuifduinen, akkers en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Ook treft u in Venray uitgezette mountainbikeroutes en (digitale) ruiterroutes aan. Tot slot beschikt Venray over Cooperbanen (in Vlakwater, Ballonzuil en Broekberg). 

 

 

 

 

 

 

Sportactiviteiten & evenementen in gemeente Venray

Motorcrossweekend Wanssum

Zaterdag 25-05-2019 - Zondag 26-05-2019

Sportpark De Meulebeek

Onder motorcrossers is het circuit in Wanssum erg bekend, en het wordt wel eens beschreven als mini “Namur”. Iedereen is ervan onder de indruk dat het jaar in, jaar uit weer mogelijk is om de voetbalvelden (en korfbal) om te toveren tot een circuit. Het gegeven dat ons circuit zich in de kern van het dorp bevindt, is uniek. Vanuit de dijken is het grootste gedeelte van de wedstrijden goed te overzien. Ook dit jaar zullen er veel hekken geplaatst worden voor uw veiligheid, maar ook die van de rijders.   Het programma en andere informatie volgt.

Lees meer

SV Venray Ladies Cup

Zaterdag 08-06-2019 - Zondag 09-06-2019

Sportpark de Wieën

SV Venray Ladies Cup In 2019 organiseert SV Venray op 8 en 9 juni voor de 14e keer de SV Venray Ladies Cup, een 2 daags internationaal voetbaltoernooi voor Dames en Meisjes A (Meisjes A nemen bij inschrijving deel aan het Dames toernooi) en Meisjes B (onder 17; 11-tallen), Meisjes C (onder 15, 11-tallen) en Meisjes D (onder 13; 7-tallen). Het toernooi wordt in 2019 eveneens gespeeld op de velden van SV Venray. In totaal kunnen we gebruik maken van 10 prima grasvelden en hopen hierop leuke, gezellige en sportieve wedstrijden te zien. Bij de vorige editie van de SV Venray Ladies Cup hebben we 54 teams mogen begroeten uit Engeland, Duitsland en Nederland. In 2019 hopen wij eveneens op deelname van teams uit deze landen en mogelijk meerdere landen.  

Lees meer

SV Venray Youth Cup

Zaterdag 15-06-2019 - Zondag 16-06-2019

Sportpark de Wieën

SV Venray Youth Cup In 2019 organiseert SV Venray op 15 en 16 juni voor de 13e keer de SV Venray Youth Cup, een 2 daags internationaal jeugdvoetbaltoernooi voor C, D junioren, E pupillen en een 1 daags toernooi voor de F pupillen (jongens) op 15 juni 2019. Het toernooi wordt in 2019 eveneens gespeeld op de velden van SV Venray. In totaal kunnen we gebruik maken van 10 prima grasvelden en hopen hierop leuke, gezellige en sportieve wedstrijden te zien. Bij de vorige editie van de SV Venray Youth Cup hebben we 70 teams mogen begroeten uit Nederland, Duitsland en Engeland. In 2019 hopen wij eveneens op deelname van teams uit deze landen en mogelijk meerdere landen.    

Lees meer