Venray altijd in beweging

Venray is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportaccommodaties en ontelbare verenigingen met elk hun eigen aanbod en programma. Van voetbal, volleybal, korfbal en basketbal tot atletiek, dans, boksen, zwemmen, paardrijden en yoga. Venray kent ook veel unieke sportevenementen. Zoals het internationale Judotoernooi dat jaarlijks plaatsvindt, de stockcarraces op Racecircuit Venray, de Venray Youth- en Ladies Cup (voetbal) en de Singelloop rondom het centrum.

Venray Beweegt

 

Venray Beweegt zet de Venrayse samenleving in beweging door sport, gezondheid, bewegen en zorg te verbinden. Positieve gezondheid en preventie staan centraal. De gemeente Venray streeft naar gezonde en vitale inwoners. Daarom zijn sinds 2014 buurtsportcoaches actief in Venray. Zij werken samen met de vele sport- en gezondheidspartners, maar ook met de lokale sportverenigingen. De laatsten ne­men hierin hun verantwoordelijkheid en zijn maatschappelijk betrokken. In de diverse programmalijnen krijgen de inwoners volop de mogelijkheid zichzelf sportief en gezond te ontwikkelen. Ook is er ruime aandacht voor de meer kwetsbare inwoners en er ontstaan in diverse wijken en kernen natuur­lijke samenwerkingsverbanden. Venray is inmiddels koploper op het gebied van de koppeling sport, bewegen, gezondheid en zorg.

 

www.venraybeweegt.nl

Venray, Wandel & Fietsparadijs

 

In Venray zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet aan de hand van knooppunten. Het landschap is heel divers met bossen, stuifduinen, akkers en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Ook treft u in Venray uitgezette mountainbikeroutes en (digitale) ruiterroutes aan. Tot slot beschikt Venray over Cooperbanen (in Vlakwater, Ballonzuil en Broekberg). 

 

 

 

 

 

 

Sportactiviteiten & evenementen in gemeente Venray

EuroCup LMV8

Zondag 30-09-2018

Raceway Venray, Peelweg 47, Ysselsteyn

Tijdens de EuroCup kunnen race-fans genieten van een stukje pure Amerikaanse autosport op de ½ mile oval. Met een gemiddelde rondetijd van 20,2 seconden en een snelheid van ruim 195 per uur zoeven de coureurs van de Late Model V8 klasse langs de tribunes. In tegenstelling tot de 35 ronden die normaal worden gereden, zelfs veertig ronden lang.   De Stockcar F1, Stockcar F2 en Stockcar F2 junioren vullen op de Short oval het gevarieerde race-programma aan. Ook zijn tijdens deze dag de Heritage Stockcars te bewonderen, een demo klasse die wil laten zien hoe de Stockcar F1 sport zich ontwikkelt heeft vanaf de '70 jaren tot en met de '90 jaren.   Meer informatie is te vinden op www.racewayvenray.com.                          

Lees meer

Sportember

Woensdag 05-09-2018 - Zondag 07-10-2018

Gemeente Venray

In de maand september organiseren we diverse activiteiten in het kader van Sportember. Het afgelopen jaar hebben we met Venray Beweegt meegedaan aan de Nationale Sportweek en vooral laten zien wat voor gezondheids- en beweeginitiatieven er zijn in gemeente Venray.   Dit jaar willen breiden we uit en maken we er een Venrayse sportmaand van (Sportember).   We starten op woensdag 5 september met een officiele opening en een uitreiking van een leefstijlgids aan wethouder Anne Thielen. We sluiten af met de Venrayse Singelloop op zondag 7 oktober. In de maand september zetten diverse sportverenigingen hun deuren open en zorgen wij voor een overzicht van initiatieven aan alle inwoners van gemeente Venray. We proberen in deze maand alle inwoners van gemeente Venray extra te stimuleren om te gaan bewegen en een gezonde leefstijl aan te nemen. Bekijk het complete aanbod op: www.venraybeweegt.nl  

Lees meer

Singelloop Venray

Zondag 07-10-2018

Centrum Venray

5e editie Venrayse Singelloop op zondag 7 oktober 2018 In Venray is het lopen op de singels een begrip. Op ieder moment van de dag zijn er wandelaars en hardlopers te vinden. Jong en oud loopt het bekende rondje Venray om de dag een sportieve en gezellige invulling te geven. Voor voorzitter Brendan Rijsdijk van de Stichting Venrayse Singelloop was dit gegeven een reden om een nieuw loopevenement te organiseren. In 2014 vond de eerste editie plaats van de Singelloop, op 7 oktober is de vijfde editie van het evenement een feit.   De Singelloop is nog steeds een groeiend evenement. Vorig jaar stonden 1.445 deelnemers aan de start, van wie zich er maar liefst 324 inschreven op de dag zelf. Naast de hardlopers aan de 5 en 10 kilometer staat ook dit jaar de bedrijvenloop en de wandeltocht op het programma. Voor kinderen zijn er diverse lopen zoals de bambino-, kids- en juniorenrun. Voor mensen met een beperking is er de X-loop.     Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray ondersteunt wederom het wandelonderdeel van de Venrayse Singelloop   De wandeltochten maken sinds 2015 onderdeel uit van dit mooie Venrayse evenement onder de naam Podotherapie Boot de Vocht Wandeltochten.   Net als het vorige jaar opent het Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray voor de wandelaars die delen nemen aan de afstanden 15 of 20 km haar deuren.   Het pannenkoekenhuis ligt in een mooie bosrijke omgeving die het meer dan de moeite waard is om te ontdekken, veel wandelaars brengen daarom al regelmatig een bezoek aan deze locatie. Voor de eigenaars van Pannenkoekenhuis De Perdstal ook mede de reden om haar deuren wederom voor de wandelaars, die deelnemen aan het eerste lustrum van de Venrayse Singelloop, te openen.   Op 7 oktober worden de wandelaars die zich hebben ingeschreven voor de 15 of 20 km getrakteerd op een gratis huisgemaakte chocolade brownie. Tevens bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van de toiletvoorzieningen.   Uiteraard zijn wij als wandelcommissie en bestuur van de Venrayse Singelloop enorm blij met deze ondersteuning. Kijk voor meer informatie op: www.venraysesingelloop.nl      

Lees meer