Venray altijd in beweging

Venray is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportaccommodaties en ontelbare verenigingen met elk hun eigen aanbod en programma. Van voetbal, volleybal, korfbal en basketbal tot atletiek, dans, boksen, zwemmen, paardrijden en yoga. Venray kent ook veel unieke sportevenementen. Zoals het internationale Judotoernooi dat jaarlijks plaatsvindt, de stockcarraces op Racecircuit Venray, de Venray Youth- en Ladies Cup (voetbal) en de Singelloop rondom het centrum.

Venray Beweegt

 

Venray Beweegt zet de Venrayse samenleving in beweging door sport, gezondheid, bewegen en zorg te verbinden. Positieve gezondheid en preventie staan centraal. De gemeente Venray streeft naar gezonde en vitale inwoners. Daarom zijn sinds 2014 buurtsportcoaches actief in Venray. Zij werken samen met de vele sport- en gezondheidspartners, maar ook met de lokale sportverenigingen. De laatsten ne­men hierin hun verantwoordelijkheid en zijn maatschappelijk betrokken. In de diverse programmalijnen krijgen de inwoners volop de mogelijkheid zichzelf sportief en gezond te ontwikkelen. Ook is er ruime aandacht voor de meer kwetsbare inwoners en er ontstaan in diverse wijken en kernen natuur­lijke samenwerkingsverbanden. Venray is inmiddels koploper op het gebied van de koppeling sport, bewegen, gezondheid en zorg.

 

www.venraybeweegt.nl

Venray, Wandel & Fietsparadijs

 

In Venray zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet aan de hand van knooppunten. Het landschap is heel divers met bossen, stuifduinen, akkers en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Ook treft u in Venray uitgezette mountainbikeroutes en (digitale) ruiterroutes aan. Tot slot beschikt Venray over Cooperbanen (in Vlakwater, Ballonzuil en Broekberg). 

 

 

 

 

 

 

Sportactiviteiten & evenementen in gemeente Venray

44e International Judo Tournament Venray

Zaterdag 02-06-2018 - Zondag 03-06-2018

Venray

Het Internationaal Judo Toernooi Venray is het meest Internationale sportevenement in de Gemeente Venray met 1500 deelnemers uit 30 verschillende landen uit meerdere werelddelen. Het brengt jaarlijks duizenden bezoekers (judoka,s-officials en supporters) naar onze Gemeente.

Lees meer

Mud Cross Wanssum

Zondag 03-06-2018

Wanssum

Op zondag 3 juni 2018 organiseert stichting De Meulebèèk in samenwerking met Just Be Fit en de dorpsraad de derde editie van Mud Cross Wanssum. Een evenement met als doel samen met anderen een parcours vol obstakels te trotseren. Het gaat niet om de snelste, de sterkste, of de beste. Het gaat om samen een leuk sportevenement beleven. Dit evenement is geschikt voor ervaren, beginnende en ook kleine deelnemers. Net als voorgaande jaren wordt Mud Cross Wanssum georganiseerd op en rond Sportpark De Meulebèèk. Het parcours is zo opgebouwd dat beginnende deelnemers kennis kunnen maken met deze manier van sporten die steeds bekender en groter wordt. Daarnaast proberen we er voor te zorgen dat er ook voor de meer ervaren deelnemers voldoende uitdaging in het parcours zit. Zelfs kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan het evenement. www.mudcrosswanssum.nl

Lees meer

Nationaal Open Matchplay kampioenschap

Woensdag 13-06-2018 - Zaterdag 16-06-2018

Golf- en Countryclub “Geijsteren”

  In samenwerking met PGA Holland en NGF is het programma samengesteld;      woensdag 13 juni        09.00u Hole 1 en Hole 10  voorrondes strokeplay heren                          donderdag 14 juni      08.00 eerste ronde heren senioren 08.30 eerste ronde heren 13.00 tweede ronde heren senioren 13.30 tweede ronde heren 13.00-18.00 Clubfitting diverse merken op Driving Range vrijdag 15 juni    08.00 halve finale heren senioren                                                                           08.30 kwart finale heren ±13.00 halve finale heren 13.00 Pro-Am wedstrijd 3 gasten met Pro;   zaterdag 16 juni 08.00-11.00 Geijsteren Open (Strokeplaywedstrijd) 12.00 Finale heren Open Matchplay 12.10 Finale heren senioren Open Matchplay ±15.00 Prijsuitreiking Geijsteren Open en Nat. Open Matchplay ± 16.00 Gezelligheidswedstrijd Geijsteren Leden (9 holes shotgun)     Alle dagen vrij toegankelijk voor publiek  

Lees meer