Wandelmeldpunt

Onze routes zijn te wandelen met dank aan de enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de opzet, het onderhoud en het beheer van de wandelroutes. Heb je op- of aanmerkingen of wil je melding maken van onjuistheden op een van de routes? Meld dit via het onderstaande meldpunt. Alvast hartelijk bedankt!

Wandelmeldpunt

Meerdaags Wandelevenement 6

Trainingstocht 6

Startpunt:
  • Allemanscaf√©
Parkeren: Oostrum
Aantal km's: 18,9 km
Download GPX route

Smakt (Limburgs: De Smákt) is een dorp in de Nederlandse provincie Limburg. Het is het kleinste kerkdorp met 200 inwoners (1 januari 2021) van de gemeente Venray.

Smakt is bekend als bedevaartsoord van de heilige St. Jozef (het enige in Nederland) en rond zijn naamdag (19 maart) zijn er vele pelgrims die de kleine St. Jozefkapel komen bezoeken. Omdat ook het Pieterpad langs het kerkje loopt, is het bij veel wandelaars bekend. Het kapelletje werd in 2008 geheel gerestaureerd. In het de nabijheid ligt het restaurant het “Pelgrimshuis”.

Oostrum (Limburgs: Aostrem of Aostrum) is het grootste kerkdorp van de gemeente Venray met 2.420 inwoners (1 januari 2021). Centraal in het dorp staat de”grote kerk “Onze Lieve Vrouwe Geboorte”. Achter de kerk ligt het Kruiswegpark “Trans Cedron” (wat over de beek betekent) met 11 kapellen en een grot. Inmiddels is de beek verlegd zodat ook de watermolen niet meer aan het water staat.

Bekijk de website Terug naar overzicht
© 2022 - Venray Bloeit
Created by