Venrays Museum

  • Mgr. Goumansplein 1
  • 5801CZ
  • Venray

Venray heeft door zijn ligging al heel lang regionale betekenis. Deze bijzondere plaats had een marktfunctie met internationale handelsrelaties. Bedreigde katholieken vonden hier hun toevlucht. Een prachtige beeldencollectie en de vele kloosterordes getuigen daarvan. De geestelijke gezondheidszorg kwam hier tot ontwikkeling. Elementen hiervan wil het museum laten zien en door de bezoeker laten beleven. En de actualiteit verbinden met het verleden.

De organisatie wil in haar museum verhalen vertellen over schoonheid. Schoonheid van  monumenten, van religieuze symbolen en historische gebouwen, kerken en kapellen. En over de schoonheid van landschappelijke en natuurlijke elementen in stad en regio. En alles wordt interessanter door het verhaal dat erbij verteld wordt.

Het Venrays Museum wil een huis zijn voor kinderen en volwassenen, om je te verwonderen, geboeid te zijn en te beleven. Ook om actief te zijn in dit huis of er buiten.
Het museum wil een huis zijn voor samenwerking met andere initiatieven en instituties in Venray en omgeving op het gebied van geschiedenis, cultuur en kunst. En ook met scholen willen wij een bijzondere samenwerking op het gebied van educatie.

Het Venrays Museum wil bijdragen aan belangrijke sociaalmaatschappelijke waarden, zoals verbinding tussen generaties, tussen jong en oud, en zoals plezier in het beleven van cultuur. In dit huis is vaak wat te doen op het gebied van geschiedenis, cultuur en kunst. Het is het huis van Venray. In Venray staat een huis. In dat huis wonen beelden en verhalen over de bijzondere geschiedenis van deze stad en omgeving. En in dat huis kan men de geschiedenis beleven en de cultuur proeven. Iedereen, groot en klein, voelt zich er welkom en thuis. In het huis van Venray. Het Venrays Museum!

 

Bekijk de website Terug naar overzicht
Venrays Museum  | Venray
© 2024 - Venray Bloeit
Created by