Het oorlogsverleden van Venray en Overloon is vorig jaar op een bijzondere en interactieve manier gevangen in fietsroute ‘Aan de andere kant’.

De 50 km lange AUTOroute die, net als de fietsroute, twee opmerkelijke plekken, de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum in Overloon, verbindt, vertelt je het verhaal van onze regio in de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de route ontdek je de bevrijding van Venray en wordt je regelmatig geconfronteerd met de spanningsvelden van de Tweede Wereldoorlog. ‘Geallieerd’ tegen over ‘Duits’, ‘goed’ tegenover ‘fout’ en vooral ‘levend’ tegenover ‘dood’.

Beleefpunten

Op de route vind je een zestal beleefpunten die te herkennen zijn aan bijzondere bankjes. Bij deze bankjes beleef je de bevrijdingsoperaties steeds vanuit een ander perspectief.

De verhalen worden je gebracht in Augmented Reality filmpjes die je met je smartphone in de omgeving projecteert. Met deze techniek voel je je onderdeel van het verhaal en zie je de beleving zoals hij 75 jaar geleden was. 

Startpunt

Het startpunt van de route is de parkeerplaats van vakantiepark Landal de Vers. Omdat de route oorspronkelijk als fietsroute is ontwikkeld, is er niet altijd een mooie parkeergelegenheid bij de beleefpunten. Voorkom onveilig situaties of ongemak voor anderen en parkeer je auto zo goed mogelijk.

Download de app eenvoudig

Om gebruik te maken van deze punten, is het verstandig om thuis vast de Venray Remembers app te installeren en de route met de beleefpunten te downloaden. Dat doe je eenvoudig via de onderstaande button of rechtstreeks in de Appstore of Google Play store.

Venray Remembers app

© 2024 - Venray Bloeit
Created by