Ondersteuning voor startende en ervaren centrumondernemers

Ben je ondernemer en wil je starten in het centrumgebied van Venray? Dan komen er vast allerlei vragen op je af. Van ondernemingsplan tot geschikte locatie, van huurvoorwaarden tot financiering en vergunningen. Om ondernemers te begeleiden bij alle deze stappen, werkt de gemeente Venray samen met Stichting Streetwise. Daarnaast heeft de gemeente ook verschillende stimuleringsmaatregelen voor centrumondernemers. 

Streetwise: voor starters en ervaren ondernemers

Als startende ondernemer heb je duizend-en-één vragen. Maar waar te beginnen? Streetwise biedt structuur en een helder stappenplan om te komen tot waar je wilt zijn: in je eigen onderneming. Met heldere antwoorden, nuttige feedback en een groot netwerk van collega-starters elders in de provincie.

Als gevestigde ondernemer weet je waar je dagelijks mee bezig bent. Je zaak verplaatsen of uitbreiden met een extra vestiging is echter geen dagelijkse kost. Streetwise is er ook voor de ervaren ondernemer die vragen heeft over (her)vestiging, financiering en vergunningen. 

Marjolein Heitling van wijnwinkel en -bar Bottlezz is haar onderneming in het centrum gestart met behulp van Streetwise: "Bij het opstarten kwam er veel op me af en met veel dingen had ik nog nooit te maken gehad. Dan is het ontzettend fijn als er iemand, zoals streetwise, met je meekijkt en hulp beidt waar dat nodig is. De hulp van Streetwise is voor mij echt een uitkomt geweest!".

Kijk voor meer informatie op:

Streetwise website


Extra ondersteuning door de gemeente

De gemeente Venray neemt de kosten van de begeleiding door Streetwise geheel voor haar rekening. Naast begeleiding door Streetwise, biedt de gemeente ook financiële ondersteuning voor ondernemers. Zo is maximaal € 10.000 beschikbaar voor ondernemers in de retail of horeca, die hun zaak van buiten naar binnen het hoofdwinkelgebied willen verplaatsen. Ook voor ondernemers in deze branches, die met een nieuw concept willen starten binnen het hoofdwinkelgebied, is wellicht financiële ondersteuning mogelijk. Tenslotte kan de gemeente financiële support bieden bij de verbouwing van leeggekomen winkel/horecapanden naar woningen.

Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van de gemeente.

Gemeente Venray

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met de accountmanager bedrijven van de gemeente Venray via tel. 06 – 20 01 22 07 of stuur een mail naar hans.beterams@Venray.nl 

© 2023 - Venray Bloeit
Created by