Kermis 2021

Van vrijdag 30 juli t/m woensdag 4 augustus vindt de kermis van Venray weer plaats! De kermis is op 30 juli vanaf 15:00u. open. 31 juli, 1, 2, 3 en 4 augustus begint de kermis om 13.00u en de eindtijd is iedere dag 24.00u.

In verband met de coronaregels staat de kermis niet in het centrum, maar op het Wettelingterrein en een stuk van de Zuidsingel (tussen rotondes Langstraat en Leunseweg). De kermisexploitanten zullen dit jaar hun wagens plaatsen op het Vincent van Gogh terrein, naast BS de Hommel aan de Oostsingel.

Aan weerszijden van de Zuidsingel (tussen de rotondes) komen toegangspoorten waarboven sensoren komen te hangen die de bezoekers tellen. Er wordt alleen teldate bijgehouden en géén gegevens of beelden opgeslagen. Door die teldata kunnen we in de gaten houden of het terrein te druk wordt. Er geldt namelijk een maximaal toegestane aantal bezoekers dat gelijktijdig het terrein op mag.
De Druktemeter is actief op alle kermisdagen (van 30-07 tot 04-08)

Druktemeter

Rustig

Het is rustig op de kermis
Je bent van harte welkom

Het wordt drukker op de kermis
Je bent van harte welkom. Let op: het kan op sommige plekken wat drukker zijn.

Het is druk op de kermis
Indien het mogelijk is, stel je bezoek uit.

Het is erg druk op de kermis
Kom nu niet naar de kermis, kies een rustiger moment

Naar de kermis

Voor mensen die spontaan naar het kermisterrein komen, worden in de buurt van de ingangen matrixborden geplaatst. Hierop wordt, indien van toepassing, vermeld dat het terrein vol is en men beter later terug kan komen.

Het kermisterrein zal worden ingericht op de 1.5m regel. Attracties staan ruim van elkaar opgesteld en hebben rondom een “bubbel” van 1.5m.

In- en uitgangen, bereikbaarheid en overlast

De ingangen van het kermisterrein liggen aan de Leunseweg en de Langstraat. Bezoekers vanuit het centrum zullen via deze wegen naar de ingangen worden geleidt. Deze wegen zijn breed genoeg en hebben aan beide kanten een trottoir waardoor een looproute gecreëerd kan worden. Op de Paterslaan, bij de ingang van de Kruisstraat zal worden verwezen naar de genoemde wegen. Je kunt immers niet via de Kruisstraat/ St.  Antoniusstraat het kermisterrein betreden. Daarnaast willen we eventuele overlast voor de bewoners in de wijk zo veel mogelijk voorkomen. 

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het organiseren van de kermis. Tussendoor zal meer informatie worden toegevoegd en geüpdate.

Meer weten?

Praktische informatie over de kermis vind je hier

© 2021 - Venray Bloeit
Created by