Venray benoemt drie jonge leefstijlambassadeurs

Woensdag 19 mei maakte basisschooldirectrice Petra Janssen, in het bijzijn van wethouder Jan Jenneskens, de eerste drie jonge leefstijlambassadeurs van Venray bekend: Merel, Noa en Yael (van links naar rechts op de foto) van de Montessorischool in Venray. Deze drie jonge enthousiastelingen gaan zich inzetten om leeftijdgenootjes te informeren en inspireren over een gezonde leefstijl. Dit is een van de projecten die binnen het Leefstijlakkoord Venray valt. Venray Beweegt speelt hierbij een belangrijke rol als aanjager en promotor.  

Bijzondere functie

Leerlingen uit de midden- en bovenbouw van de Montessorischool werden uitgenodigd om te solliciteren op de bijzondere functie van leefstijlambassadeur. Uit de vele enthousiaste reacties zijn drie ambassadeurs gekozen. Ideeën als een klimmuur, voedselbos en het maken van gezonde smoothies werden door Merel, Yael en Noa aangedragen. Yael heeft ook een idee over op welke manier kinderen het beste naar school kunnen gaan: “Als leefstijlambassadeur wil ik ervoor zorgen dat kinderen zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school gaan.” Hotel Asteria in Venray gaat de drie leerlingen ‘adopteren’. Zij verbinden zich graag aan dit mooie initiatief en ondersteunen de kinderen bij de activiteiten die ze willen ondernemen.

Gezondste jeugd van Limburg

Het Leefstijlakkoord Venray uit 2019 is een gezamenlijke inspanning van bijna 100 organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen en evenementen om bij te dragen aan een duurzaam fitter, gezonder en vitaler Venray. Een van de ambities uit het Leefstijlakkoord is dat in 2022 Venray de gezondste jeugd van Limburg leeft. Dit wil men bereiken door niet alleen maar over de jeugd, maar vooral ook mét de jeugd te praten en ze actief te betrekken bij projecten. De inzet van de jonge leefstijlambassadeurs vormt hier een mooi voorbeeld van. De initiatiefnemers zijn dan ook blij om te zien dat er zoveel belangstelling is.

De start van het project jonge leefstijlambassadeurs vindt plaats op de Montessorischool. De school werkt structureel aan een gezonde schoolomgeving en hecht aan de actieve rol en eigen verantwoordelijkheid van kinderen bij hun eigen opvoeding en onderwijs. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni) vinden de eerste activiteiten plaats waarbij de jonge leefstijlambassadeurs hun ideeën in de praktijk gaan brengen. Uiteraard worden ook andere scholen uitgenodigd om met het idee aan de slag te gaan en eigen leefstijlambassadeurs te benoemen. In de toekomst kan het project zelfs uitgebreid worden met leefstijlambassadeurs van alle leeftijden. 

Meer weten?

Voor meer informatie over het project kan contact worden opgenomen met JOGG-regisseur Ankie Billekens via ankie.billekens@venray.nl 

© 2024 - Venray Bloeit
Created by