Fietsroute Blitterswijck - Aijen

Lengte route: 25-35 km
Soort route: van A naar A
Het betreft een gemarkeerde route
Startpunt:
  • Blitterswijck

Deze route kan gefietst worden tussen april en oktober. Langs de Maas in Limburg zijn tijdens de Maaswerken vele archeologische vondsten gedaan. Deze route tussen Blitterswijck en Aijen vertelt over het belang van de Maas voor dit stukje Limburg. Onderweg kun je op diverse plaatsen verhalen beluisteren over de invloed van de Maas, je ontdekt verhalen achter de archeologische vondsten en je wordt geïnformeerd over wetenswaardigheden. Dat alles in een omgeving van mooie natuur en een verscheidenheid aan cultuur. En onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route volgt het knooppuntensysteem en is daardoor makkelijke te fietsen. Ze is volledig opgenomen in de Archeo Route Limburg 2.0 app. Download hiervoor de app op je telefoon. Na het starten van de app kies je in het menu voor routes. Daar vind je deze route terug. 

Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Als je in de Archeo Route Limburg app bij de route kiest voor navigeren, dan word je naar de dichtstbijzijnde locatie geleid. Daar start je dan de route met de klok mee. 

Terug naar overzicht
Fietsroute Blitterswijck - Aijen

De Grote Archeologie prijs 2022

De Archeo Route Limburg behoort tot de 4 finalisten van de Grote Archeologie Prijs 2022. Een mooie promotie voor onze Archeo Route Limburg. De winnaar wordt  via publieksstemmen gekozen. Jouw stem is hiervoor van grote waarde. Help snel en eenvoudig mee om Limburg en de Archeo Route in de spotlights te zetten.

Stemmen doe je hier.

Binnen 10 seconden heb je jouw stem uitgebracht. Je vindt de deelnemende initiatieven door verder naar beneden te scrollen.

© 2022 - Venray Bloeit
Created by