Dat Limburg een hele rijke historie heeft, weet je wellicht wel. Maar wist je ook dat onze provincie heel rijk is aan archeologische vindplaatsen? Onze geschiedenis gaat tal van jaren terug en dat is terug te zien alle archeologische vondsten die worden en zijn gedaan in onze hele provincie. De provincie zet zich in voor archeologisch onderzoek en de komende jaren zal er nog meer aandacht worden besteed aan de archeologie in Limburg door middel van 'Archeoroute Limburg'.

Beleef de Archeo Route-beleefpunten!

Archeo Route Limburg is initiatiefnemer van de verschillende archeobeleefpunten die verspreid te vinden zijn door de hele gemeente. In onze regio vind je inmiddels vier, namelijk: Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum en Merselo. Later dit jaar zal er nog een vijfde beleefpunt bij komen in het stadspark, naast het Venrayse Museum, in het centrum van Venray.

Bij ieder punt kan je door middel van Augmented Reality de verhalen uit de geschiedenis beleven. Dit doe je in de Archeo Route Limburg app 2.0. Wanneer je op een van de Archeo Route Limburg locaties bent en hier de app opent, verschijnt er een archeoloog op je telefoon.

De archeoloog vertelt welke archeologische voorwerp(en) op de desbetreffende locaties zijn gevonden. Je wordt door de virtuele archeoloog meegenomen in de verhalen van het verleden. Download de app hier.

Naast een bezoek aan de beleefpunten, kan je de regio en punten ook ontdekken door middel van fiets- en wandelroutes. Alle routes in Limburg vindt je hier.
De routes hieronder vertrekken of komen uit bij een van plekken in onze regio.

Fietsen en wandelen

Naast een bezoek aan de beleefpunten, kan je de regio en punten ook ontdekken door middel van fiets- en wandelroutes. Alle routes in Limburg vindt je hier. De routes hieronder vertrekken of komen uit bij een van plekken in onze regio.

© 2024 - Venray Bloeit
Created by