Vastelaovend 2019

Verkleden, dansen en lekker gek doen! Dat is het beeld dat de meeste mensen hebben bij Carnaval, Vastelaovend in het Limburgs. Maar de Vastelaovond is meer. Het zit diepgeworteld in de Limburgse cultuur. In de aanloop naar en tijdens het carnavalsweekeinde van 2 tm 5 maart bruist Venray van de Vastelaovend festiviteiten.

Activiteiten

Koopzondag Veurgläöje24-02
Heineken Vastlaoves Roetsj02-03
Iensjekke02-03
Roojse Vastelaoves Kroegentocht03-03
Zòndág òp de Mernt03-03
Grote optocht04-02

 

 

Bekijk alle activiteiten

Koopzondag Vur-Bloeje

Zondag 24-02-2019

Tijdens de Koopzondag eind februari zijn er verschillende joekskapellen die het centrum verzorgen met live carnavalsmuziek. Hierbij rouleren de joekskapellen om het half uur per plaats. Er zijn 5 locaties waar de joekskapellen te vinden zijn. Meer informatie hierover kan je in de agenda vinden of klik hier.

Heineken Vastlaoves Roetsj

Zaterdag 02-03-2019

Deze geweldige opening van de Vastelaovend is inmiddels niet meer weg te denken uit Venray en het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een regelrechte publiekstrekker. Het steeds groter wordende succes van de Roetsj zit hem in de toegankelijkheid voor de Vastelaovesvierder, maar ook voor de boodschappende passant. De explosieve groei in de bezoekersaantallen zorgt voor een geweldig volksfeest!

Iensjekke

Zaterdag 03-03-2019

Om 14.11 uur wordt er afgetrapt met een keur aan bekende artiesten uit de rijke Roojse vastelaovesliedjes historie. Op het moment dat deze evergreens uit de luidsprekers schallen zal iedereen ze direct herkennen en meezingen.

 

 

 

 

Roojse Vastelaoves Kroegentocht

Zondag 03-03-2019

Op Zondag 11 februari gaat de 4e editie van start van de Roojse Vastelaoves Kroegentocht!

Kaarten te koop vanaf 14.00. Vanaf 14.30 uur zijn alle bonnen tot 21.00 uur geldig in alle deelnemende horeca. Kom optijd en krijg het hele mooie speldje weer van ons cadeau!

Voor de foto's van alle vorige edities, scroll dan naar onder. Voor de allerlaatste info ga dan naar ons facebook evenement!

Zòndág òp de Mernt

Zondag 03-03-2019

Zòndág òp de Mernt is de naam van het nieuwe muziekfestijn, dat carnavalszondag 3 maart van 14.00 tot 18.00 uur op de Grote Markt in Venray wordt gehouden.

De organisatie van dit muzikale carnavalsevenement is in handen van de horeca aan de Grote Markt in samenwerking met het Venrays Mannenkoor (VMK). Het moet de aftrap worden van een jaarlijks terugkerend evenement, dat direct na afloop van de kinderoptocht start. Een dag eerder wordt voor het zevende jaar op rij het muziekfestijn Iensjekke op de Grote Markt gehouden, tegelijkertijd met de Roetsj op het Schouwburgplein.

Grote optocht

Maandag 04-03-2019

Verkeersregelaars, ordecommissarissen, wagenkeurders, jury, etc. Zij zijn allen op vastelaovesmaandag met tientallen in de weer om de optocht, die nog altijd dwars door het centrum van Rooy kan trekken, in goede banen te leiden. Een optocht waar de competitie tussen de kerkdorpen om de prijzen ieder jaar weer met trots wordt gestreden. Het is niet voor niets dat de Commissie Optocht & Bals al jaren de grootste commissie binnen de Piëlhaas is, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het grootste eendaagse evenement van Venray: D’n groete Optocht! 2.200 deelnemers en ruim 20.000 toeschouwers op vastelaovesmaandag! Een unieke activiteit en gebeurtenis om als vereniging trots op te zijn!

Vastelaovend verenigingen

Castenray - De Schanseknuppels

Contact informatie:

Tunnelweg 4

5811 AS

Castenray

Meer informatie


Merselo - Zagewetters

Contact informatie:

Coppelenberg 11

5815 AJ

Merselo

Meer informatie


Oostrum - Karklingels

Contact informatie:

Kloosterstraat 9

5807 BN

Oostrum

Meer informatie


Vredepeel - De Klute-Trappers

Contact informatie:

Johan van Wyttenhorstweg 20

5816 AH

Vredepeel

Meer informatie


Vastelaovend in Venray

Kelsmiddag 2019

Zondag 17-02-2019

Witte Hoeve

Op Zondag 17 Februari vind weer de jaarlijkse Kelsmiddag plaatsk in de Witte Hoeve.

Lees meer

Nakse Dakrame

Zondag 24-02-2019

Café Hulsman

Nakse Dakrame! een knotsgekke dag vol met buutreedners, artiesten en natuurlijk Naachtwaerk om al helemaal in de stemming van Vastelaovend te komen.

Lees meer

Hazinneavond 2019

Donderdag 28-02-2019

Grote Markt Venray,

op 28 Februari vind weer de jaarlijkse Hazinneavond plaats op de Grote Markt in Venray. Deelnemende lokale cafés zijn Gastrobar Tof, de Uitmarkt en de Klokkenluider. Alle Hazinnen van Venray zijn weer van Harte welkom.  

Lees meer