Vastelaovend 2018

Verkleden, dansen en lekker gek doen! Dat is het beeld dat de meeste mensen hebben bij Carnaval, Vastelaovend in het Limburgs. Maar de Vastelaovond is meer. Het zit diepgeworteld in de Limburgse cultuur. In de aanloop naar en tijdens het carnavalsweekeinde van 10 tm 13 februari bruist Venray van de Vastelaovend festiviteiten.

Activiteiten

Koopzondag Vur-Bloeje28-01
Heineken Vastlaoves Roetsj10-02
Iensjekke10-02
Roojse Vastelaoves Kroegentocht11-02
Grote optocht12-02

 

 

Bekijk alle activiteiten

Koopzondag Vur-Bloeje

Zondag 28-01-2018

Tijdens de Koopzondag eind januari zijn er 5 joekskapellen die het centrum verzorgen met live carnavalsmuziek. Hierbij rouleren de joekskapellen om het half uur per plaats. Er zijn 5 locaties waar de joekskapellen te vinden zijn. Meer informatie hierover kan je in de agenda vinden of klik hier.

Heineken Vastlaoves Roetsj

Zaterdag 10-02-2018

Deze geweldige opening van de Vastelaovend is inmiddels niet meer weg te denken uit Venray en het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een regelrechte publiekstrekker. Het steeds groter wordende succes van de Roetsj zit hem in de toegankelijkheid voor de Vastelaovesvierder, maar ook voor de boodschappende passant. De explosieve groei in de bezoekersaantallen zorgt voor een geweldig volksfeest!

Iensjekke

Zaterdag 10-02-2018

Om 14.11 uur wordt er afgetrapt met een keur aan bekende artiesten uit de rijke Roojse vastelaovesliedjes historie. Op het moment dat deze evergreens uit de luidsprekers schallen zal iedereen ze direct herkennen en meezingen.

 

 

 

 

Roojse Vastelaoves Kroegentocht

Zondag 11-02-2018

Op Zondag 11 februari gaat de 4e editie van start van de Roojse Vastelaoves Kroegentocht!

Kaarten te koop vanaf 14.00. Vanaf 14.30 uur zijn alle bonnen tot 21.00 uur geldig in alle deelnemende horeca. Kom optijd en krijg het hele mooie speldje weer van ons cadeau!

Voor de foto's van alle vorige edities, scroll dan naar onder. Voor de allerlaatste info ga dan naar ons facebook evenement!

Grote optocht

Maandag 12-02-2018

Verkeersregelaars, ordecommissarissen, wagenkeurders, jury, etc. Zij zijn allen op vastelaovesmaandag met tientallen in de weer om de optocht, die nog altijd dwars door het centrum van Rooy kan trekken, in goede banen te leiden. Een optocht waar de competitie tussen de kerkdorpen om de prijzen ieder jaar weer met trots wordt gestreden. Het is niet voor niets dat de Commissie Optocht & Bals al jaren de grootste commissie binnen de Piëlhaas is, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het grootste eendaagse evenement van Venray: D’n groete Optocht! 2.200 deelnemers en ruim 20.000 toeschouwers op vastelaovesmaandag! Een unieke activiteit en gebeurtenis om als vereniging trots op te zijn!

Vastelaovend verenigingen

Castenray - De Schanseknuppels

Contact informatie:

Tunnelweg 4

5811 AS

Castenray

Meer informatie


Merselo - Zagewetters

Contact informatie:

Coppelenberg 11

5815 AJ

Merselo

Meer informatie


Oostrum - Karklingels

Contact informatie:

Kloosterstraat 9

5807 BN

Oostrum

Meer informatie


Vredepeel - De Klute-Trappers

Contact informatie:

Johan van Wyttenhorstweg 20

5816 AH

Vredepeel

Meer informatie


Vastelaovend in Venray

Organiseer je een in een activiteit of een evenement, meldt hem dan aan op Venray Bloeit zodat hij opgenomen kan wordt in de Venray Bloeit activiteiten & evenementen kalender.

Aanmelden

Organiseer je een in een activiteit of een evenement, meldt hem dan aan op Venray Bloeit zodat hij opgenomen kan wordt in de Venray Bloeit activiteiten & evenementen kalender.

Aanmelden