Seizoenswandeling 't Sohr

Zondag 17 oktober 2021
  • info@ivn-geysteren-venray.nl

IVN Geijsteren-Venray organiseert op zondag 17 oktober een wandeling in ‘t Sohr. De wandeling start om 10:00 uur op de parkeerplaats van de forellenvijver aan de Ooijenseweg (nabij de Boltweg 15) in Blitterswijck.

Deelname is gratis. Aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Wandeling ‘t Sohr’ en in de mail naam en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Helaas zijn van de seizoenswandelingen dit jaar ivm respectievelijk de Corona- en de hoogwatercrisis de winter- en zomerwandeling uitgevallen. Nu is nog de kans om het gebied in de herfst te bewonderen.

Vrij toegankelijk, aaneengesloten en waterrijk; dat zijn de eigenschappen van Maaspark Ooijen-Wanssum. Dit Maaspark is een gebied dat anders is dan andere natuurgebieden. Het is met meer dan 500 hectare het grootste aaneengesloten gebied met Maasnatuur in Noord-Limburg. In dit gebied staat het oorspronkelijke Maasterrassenlandschap centraal en is de invloed van water overal merkbaar.

De tienduizend jaar oude rivierlopen van de Maas zijn herkenbaar en zijn nu het domein van water in vele gedaanten: beken, moerasbossen en met grondwater gevoede laagtes maken het tot een zeer gevarieerd gebied met een uitzonderlijke ecologische rijkdom.

Eens in de zoveel tijd stroomt er Maaswater door het gebied, de laatste keer natuurlijk afgelopen zomer tijdens de uitzonderlijke hoogwatercrisis. Bij hoge waterstanden stromen de hoogwatergeulen als eerste mee. Wanneer de waterstanden in de Maas verder stijgen, vult de gehele tien kilometer lange Maasarm van Ooijen tot Wanssum zich op spectaculaire wijze tot een enorme brede Mooder Maas en houdt daarmee het achterland veilig.

Terug naar overzicht
Seizoenswandeling 't Sohr
© 2021 - Venray Bloeit
Created by