De wolf in ons cultuurlandschap - lezing

Maandag 18 oktober 2021
  • info@ivn-geysteren-venray.nl

IVN Geijsteren-Venray organiseert op maandag 18 oktober een lezing over de wolf. De lezing start om 20:00 uur in zaal de Kemphaan, Kennedyplein 1 in Venray en wordt verzorgd door Erwin van Maanen. Deelname is gratis voor leden van IVN-Geijsteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van €3,-.

Aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl is verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘Lezing wolf’ en in de mail naam en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na de aanmelding ontvang je een bevestiging.

Nu de wolf zich weer gevestigd heeft in ons land, komt dit legendarische roofdier regelmatig in het nieuws en werpt discussie op tussen voor- en tegenstanders. Erwin van Maanen is ecoloog en breed roofdierdeskundige bij Econatura en geeft sinds 10 jaar informatieve en objectieve lezingen over de wolf. Vrijwel alles wat men wil en kan weten over de wolf passeert de revue waarbij ook uniek beeldmateriaal wordt gebruikt.

Van Maanen informeert deelnemers in de lezing over de wolf als groot roofdier met belangrijke aspecten van biologie, ecologie en gedrag, over de (historische) relatie tussen mensen en wolven, over herstel en terugkeer van de soort in cultuurlandschappen van Noordwest Europa en in Nederland, over de betekenis van de wolf als ecologische sleutelsoort of belangrijke verwilderende factor in de natuur, over het herkennen van wolvensporen en over hoe we duurzaam kunnen samenleven met de wolf.

Al doende krijgen deelnemers een intieme blik in het leven van wolven in ons moderne cultuurlandschap. Deelnemers gaan na de lezing goed geïnformeerd over wat de wolf is en ook niet is en met veel enthousiasme naar huis.

Terug naar overzicht
De wolf in ons cultuurlandschap - lezing
© 2021 - Venray Bloeit
Created by