Concert Orgelcomité Venray | Jo Louppen & Schola Maastricht

Donderdag 30 juli 2020
  • Grote Kerk Venray
  • Venray

Het Orgelcomité Venray blijft mooie concerten organiseren – ook in coronatijden! Op donderdag 30 juli om 19.00 uur hebben ze iets speciaals voor je in petto. Voor dit concert in de Grote Kerk van Venray hebben ze organist Jo Louppen uitgenodigd samen met een afvaardiging van de Schola Maastricht. Als solist treedt op Anass Habib, zanger van Arabische muziek. Benieuwd? Meld je aan en geniet! 

Jo Louppen
Jo Louppen kan zich niet herinneren dat hij geen orgel heeft gespeeld. Op zijn 17e kreeg hij zijn eerste baan als organist en tegenwoordig is hij de stadsorganist van Kerkrade en de vaste organist van de Sint Pancratiuskerk in Heerlen en van de Heilig Hartkerk in Landgraaf. Ook is hij met grote regelmaat te horen als solist bij verschillende concerten.

Schola Maastricht 
De Schola Maastricht is een gezelschap van beroepsmusici die zich tijdens en na hun conservatoriumopleiding in het zingen van een Gregoriaans repertoire hebben gespecialiseerd. Zij zingen onder de artistieke leiding van Hans Heykers. Behalve dirigent van de Schola, leidt Hans ook de Cappella Sancti Servatii van de St. Servaasbasiliek in Maastricht en het vocaal ensemble Silhouet uit Roermond.

Solist Anass Habib
Solist deze avond is Anass Habib. Anass zingt en onderwijst klassieke Arabische muziek en muziek uit andere Oriëntaalse culturen. Hij is geboren en getogen in Marokko en op zijn 12e gaf hij zijn eerste soloconcert. In de volgende jaren studeerde hij in Marokko, Syrië, Libanon en Frankrijk, waar hij genoot van alle invloeden op de muziek die hij zo liefheeft. Anass is al veel opgetreden in Europa en Marokko met muziek uit verschillende landen en culturen. Het Orgelcomité Venray vindt het een eer hem nu in Venray te mogen ontvangen.

Aanmelding
Natuurlijk volgt ook het Orgelcomité de aangegeven coronamaatregelen, zodat je veilig van deze prachtige muziek kunt genieten. Wanneer je een e-mail stuurt naar concert@petrusbandenkerkvenray.nl met daarin jouw naam en telefoonnummer en de namen van huisgenoten die meekomen, ontvang je van ons een toegangsbewijs. Dit laat je bij binnenkomst zien. (Vergeet niet de spambox te controleren)

Natuurlijk is ook deze keer het concert gratis, maar het Orgelcomité stelt alle donaties op prijs, zodat zij mooie concerten voor jou kunnen blijven organiseren.

Terug naar overzicht
Concert Orgelcomité Venray | Jo Louppen & Schola Maastricht
© 2020 - Venray Bloeit
Created by