Fietsvierdaagse Venray

Dinsdag 24-07-2018 - Vrijdag 27-07-2018


Witte Hoeve
Gasstraat 5, 5801 CT Venray.
Venray
https://www.fietsvierdaagse-venray.nl

Waarom zou je meedoen aan Fietsvierdaagse van Venray?

Om het gevoel van vrijheid te ervaren, af te vallen, te genieten van de natuur of om fit te blijven?

 Zeker allemaal redenen om mee te doen. De reden die we het meest horen is de gezelligheid!

 Heerlijk samen fietsen met familie, vrienden, bekenden, kinderen groot en klein. Kilometers maken in een prachtige omgeving en de tijd nemen om even bij te praten. Dat zijn die dierbare momenten die in ieders geheugen gegrift blijven. Daarom dus.


De 34ste Fietsvierdaagse Venray is van 24 t/m 27 juli 2018.

U kunt zich op de volgende manieren inschrijven:
- t/m 23 juli op via de website
- op 23 juli van 8.30 tot 16.00 uur in een eigen kraam op de markt in Venray
- van 24 t/m 27 juli tussen 9.00 en 12.00 uur op de startlocatie de Witte Hoeve

Sinds het vorig jaar is de startlocatie Hotel, Conferentie- en Partycentrum De Witte Hoeve in Venray. Deze locatie heeft de beschikking over 30 hotelkamers, dus ideaal voor de deelnemers die dicht bij de start en finish willen overnachten.


De Fietsvierdaagse Venray heeft van de NTFU de status ‘Extra Goed Geregeld’ gekregen voor de perfecte organisatie van het evenement.


Geïnteresseerd? Schrijft u meteen in via de site.

 

Samenwerking IVN en Fietsvierdaagse ook op vrijdag

 

De Fietsvierdaagse Venray vindt dit jaar plaats van dinsdag 24 juli tot en met vrijdag 27 juli. Elke dag zijn er routes van 30, 45 en 60 km.

 

Duizenden deelnemers stappen tijdens dit populaire evenement op de fiets om te genieten van Venray en omgeving. Ook dit jaar zal wederom IVN Geysteren – Venray haar natuursteentje aan het fietsfestijn bijdragen.

 

Op woensdag 25 juli en voor de eerste keer op vrijdag  27 juli is er een speciale tocht van 18 kilometer voor de jeugd met een extra natuurlijk tintje.  Deze tocht is ook uitermate geschikt voor mensen in een scootmobiel. De start en finishlocatie is bij Hotel, Conferentie- en Partycentrum De Witte Hoeve in Venray. De kosten voor deelname aan deze fietstocht zijn:

 

  • Kinderen tot 5 jaar: gratis

  • Kinderen van 5 tot 16 onder geleide € 3, =

  • Overige deelnemers € 5, =

 

De deelnemers komen op woensdag door de plaatsen Wanssum en Geijsteren. Er is een halteplaats bij zaal De Kei in Geijsteren. Deze tocht, speciaal voor kinderen en hun begeleiders wordt voor de 9e keer gehouden om ook jongeren enthousiast te maken voor de fietsvierdaagse. Nieuw is de extra route van 18 km op vrijdag. De stop is bij het Pelgrimshuis in de Smakt.

 

De routes gaan door een prachtige groene omgeving en voor de kinderen heeft I.V.N. Geijsteren weer haar natuursteentjes aangeleverd. Bij de Witte Hoeve kunnen de kinderen nog extra genieten van de kinderspelen.

 

Al bijna traditie getrouw krijgen wij ook dit jaar weer de ondersteuning van IVN Geijsteren-Venray. Onderweg bieden gidsen van IVN Geijsteren-Venray de deelnemers de mogelijkheid om even iets anders te doen dan fietsen nl. genieten van al het moois wat onder of rond het water leeft.

 

Bij terugkomst op de finishlocatie zijn er volop activiteiten voor de kinderen. Kortom, voor zowel jong als oud voldoende reden om deel te nemen aan deze unieke tocht. 

 

De Goede doelen van de 34ste Fietsvierdaagse zijn bekend.

De Stichting Fietsvierdaagse Venray biedt jaarlijks een Stichting of Vereniging de mogelijkheid om tijdens het Fietsevenement geld in te zamelen voor de eigen kas. Deze uitgekozen organisatie is dan ook mede verantwoordelijk voor de uitvoering van dit spel en het vergaren van de benodigde prijzen. Het is dus niet een kwestie van geld ontvangen en niets ervoor terug te hoeven doen, maar het is keihard werken voor een aantal van de leden van de Stichting of Vereniging.

Tijdens onze 34ste editie, geven wij dus ook weer 2 goede doelen de mogelijkheid, om de door hun zelf verworven prijzen via het kansspelletje het Rad van Fortuin te verloten. De goede doelen van onze 34ste editie van de Fietsvierdaagse zijn Harmonie St Catharina Leunen Veulen Heide en Wauw Wenst. Onderstaand een korte impressie van ieder goed doel.

Harmonie Sint Catharina Leunen-Veulen-Heide
Harmonie St. Catharina is een bloeiende vereniging. Het is het hart voor de amateur blaas- en slagwerkmuziek in Leunen, Veulen en Heide. Voor al haar onderdelen, de blokfluitopleiding, opleidingsorkest, jeugddrumband, drumband, harmonieorkest en blaaskapel, geldt dat we op een zo plezierig mogelijke manier gezamenlijk muziek willen maken voor jong en oud.
 
Ook voor de gemeenschap van Leunen, Veulen en Heide staan wij paraat. We verzorgen bij diverse gebeurtenissen voor een muzikale noot. Denk hierbij aan de begeleiding tijdens het defilé van de avondvierdaagse, 1e communie, intocht van Sinterklaas, maar ook van andere evenementen zoals de vieringen van 50-jarige huwelijken.
 
In 2020 bestaat Harmonie Sint Catharina 100 jaar. Bij deze verjaardag willen we uitgebreid stilstaan. Zo zal er, naast andere evenementen, een Promsconcert georganiseerd worden. Om dit concert en het jubileumjaar zo goed en uitgebreid mogelijk te kunnen organiseren heeft de harmonie zich aangemeld als Goed Doel bij de Fietsvierdaagse Venray.

Wauw Wenst
Stichting Wauw wenst is voortgekomen uit een initiatief van Wauw Speciaal voor Jou. Wauw Speciaal voor Jou biedt zorg en begeleiding aan kinderen met een bijzondere hulpvraag. Van daaruit is Anke Hurkmans met dit nieuwe idee gekomen, om deze kinderen maar ook kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben een super dag te laten beleven. Niet alleen de kinderen maar ook de ouders kunnen op zo’n dag even de zorgen vergeten.

Stichting Wauw wenst laat wensen in vervulling gaan. Als een kind een wens heeft, dan hangt hij/zij deze in de 'wensboom'. Het streven van de stichting is om elke wens te laten uitkomen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van sponsoren en vrijwillige bijdragen. Daarom zijn we erg blij dat we gekozen zijn als goede doel van de Fietsvierdaagse 2018. Met deze bijdrage toveren we een glimlach op het gezicht van een kind. Het is zoveel waard om de blijheid te zien als er weer een wens van een kind in vervulling is gegaan. Wij willen deze bijzondere kinderen een dag laten stralen in hun toch al niet zo gemakkelijke leventje. Met de donatie van de Fietsvierdaagse zijn we een stap dichterbij om dit te verwezenlijken. Kijk voor meer informatie op http://www.wauwspeciaalvoorjou.nl/wenst.

Waaraan wordt de opbrengst van het zgn. Rad van Fortuin besteed?
De opbrengst wordt besteed om de kosten van het programma en de prijzen voor de genomineerden af te dekken.

Steun onze goede doelen door deel te nemen aan de 34ste Fietsvierdaagse Venray van 24 t/m 27 juli 2018 en koop de desbetreffende dag een lootje bij een van onze goede doelen.

Stichting Fietsvierdaagse Venray