Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis

Vrijdag 22 april 2022
  • Schouwburg Venray | Rabozaal

Op vrijdag 22 april ontvangt Schouwburg Venray Trijntje Oosterhuis. Trijntje Oosterhuis bracht in 2006 haar eerste album uit in samenwerking met grootmeester Burt Bacharach. De inmiddels 93-jarige Bacharach is misschien wel één van de grootste componisten van zijn generatie, liedjes als 'The Look Of Love', 'I Say A Little Prayer', 'That’s What Friends Are For', 'Raindrops Keep Fallin’', '(They Long To Be) Close To You' en vele andere stukken komen van zijn hand. Bacharach werkte onder andere samen met Dionne Warwick, Dusty Springfield, Aretha Franklin, Tom Jones en Elvis Costello. Zijn werk is uniek en kenmerkt zich door ijzersterke composities en melodieën.

De samenwerking tussen Bacharach en Trijntje was een droom die werkelijkheid werd voor haar en het album werd binnen no-time multi-platinum. Er volgde nog een album, Trijntje tourde met Bacharach door Japan en verschillende optredens volgden. Op het North Sea Jazz Festival van 2019 kwamen ze weer bij elkaar en de muzikale klik bleek nog steeds aanwezig. Ze besloten nog een album te maken, het album Everchanging Times met het Metropole Orkest en geproduceerd door Vince Mendoza.

In 2022 trekt Trijntje met een grote band, bestaande uit de beste musici van Nederland, naar Schouwburg Venray om het tijdloze Songbook van Burt Bacharach ten gehore te brengen. What The World Needs Now Is Love, Sweet Love…

Terug naar overzicht
© 2021 - Venray Bloeit
Created by