Grenzeloos | Schijt aan de Grens

Zaterdag 23 oktober 2021
  • 't Helder, Helderseweg 31, Overloon

Dit jaar zou het festival Schijt aan de Grens weer volop in de schijnwerpers staan. Door corona kwam er helaas roet in het eten. Daarom heeft de organisatie besloten om in 2022 een groot festival Schijt aan de Grens te organiseren en in 2021 een 'opstapje' te maken. Op zaterdag 23 oktober zal er een eendagsfestival georganiseerd worden bij 't Helder in Overloon. Het thema is 'grenzeloos' en ook dit jaar zullen alle culturele en kunstzinnige disciplines vertegenwoordigd zijn. 

Iedereen heeft zijn verlangens, vóór, tijdens en na corona. Wie smacht naar lichamelijk contact kan zaterdag terecht op de binnenplaats van ’t Helder bij de grenzeloze knuffelwand en bij twee speciaal daarvoor opgeleide en ingehuurde knuffeldames. Andere verlangens? Maak ze bekend bij de tekenaar die de wensen van bezoekers op panelen in beeld brengt. Culinaire verlangens kunnen worden bevredigd bij de Snackmasters. Koks van beide zijden van de provinciegrens, Bernie Gommans uit Overloon en Roel Linssen uit Venray, ontwikkelen ter plekke een grenzeloze Brabants-Limburgse snack. Worstebrood meets zoervleis. Volgend jaar ook verkrijgbaar tijdens Schijt aan de Grens?

In de zaal van ‘t Helder is het muzikaal genieten zonder grenzen met Jos van Rens, Luuk Lenders en de Golden Liesjes en natuurlijk is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een drankje. Kunst is er ook te zien. Buiten staan fraai beschilderde torso’s die door deelnemers aan Schijt aan de Grens 2019 zijn gemaakt. Of leef jezelf met verf en penseel uit op stenen en keien net zoals de kinderen van de Overloonse basisschool hebben gedaan. De Boxmeerse kunstenaar Janny Hurkmans heeft veel ervaring met het beschilderen van stenen. Zij is aanwezig in ’t Helder om deelnemers te begeleiden en toont eigen werk. Janny Hurkmans werd landelijk bekend nadat zij een steen met de beeltenis van Peter R. de Vries had gemaakt die voor het goede doel werd geveild.

Terug naar overzicht
Grenzeloos | Schijt aan de Grens
© 2021 - Venray Bloeit
Created by