Carel Kraayenhof Quartet

Zondag 16 januari 2022
  • Schouwburg Venray | Bolzaal

Op zondag 16 januari komt het Carel Kraayenhof Quartet naar de Venrayse schouwburg met een ode aan maestro Astor Piazzolla. Het honderdste geboortejaar van Carel Kraayenhof Quartets idool, Astor Piazzolla, wordt geëerd met '100 jaar Piazzolla' in Schouwburg Venray. Astor Piazzolla is voor bandoneonist Carel Kraayenhof een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: "Speel eens wat voor me jongen", was de liefde wederzijds.

Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn 'Tango Apasionado'. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla. 

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla's muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

In '100 jaar Piazzolla' worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros. 

Terug naar overzicht
Carel Kraayenhof Quartet
© 2021 - Venray Bloeit
Created by