Alzheimer

Donderdag 9 september 2021
  • Schouwburg Venray | Rabozaal

Op donderdag 9 september verwelkomt Schouwburg Venray een muziekdramatische productie over alzheimer. Liederen (aria’s), koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten zorgen ervoor dat diverse aspecten belicht worden van de ziekte alzheimer. De meest voorkomende vorm van dementie, en van het onderzoek naar oorzaak, preventie en behandeling. Wat gaat er om in het hoofd van de zieke, welke beproevingen moet de partner doorstaan, hoe gaan mantelzorger en thuiszorg met de situatie om? Maar ook: voor welke uitdagingen zien onderzoekers zich geplaatst? Ook daar zijn er twijfels, frustraties, teleurstellingen. 

Over carrièrekansen, afgewezen artikelen en subsidies, de onderlinge competitie voor onderzoeksmiddelen en het uitblijven van zicht op een simpele oplossing in de vorm van een medicijn. Toch gloort er licht aan de horizon. Door vernieuwend onderzoek worden op het gebied van preventie en behandeling de laatste jaren belangrijke stappen gezet. Een beter leven mét dementie is mogelijk.

Er is dus hoop! Vandaar dat de compositie ‘Hoop’ van pianist Louis van Dijk, hij was de laatste jaren van zijn leven alzheimerpatiënt, als rode draad door het oratorium loopt. 

Muziekdramatische productie in het kader van de viering van het twintigjarig bestaan van Alzheimer Centrum Limburg (ACL). De teksten van de vertellers en de lied-/koorteksten zijn nieuw geschreven. Verder wordt er gebruik gemaakt van bestaande muziek, die speciaal voor deze productie is gearrangeerd. De gebruikte muziek is zeer divers: van kunstlied tot opera-aria en van popsong tot filmmuziek. 

Terug naar overzicht
Alzheimer
© 2021 - Venray Bloeit
Created by