Nina de la Parra | Gods Wegen

Vrijdag 22 oktober 2021
  • Schouwburg Venray | Bolzaal

Op vrijdag 22 oktober verwelkomt Schouwburg Venray Nina de la Parra. Gods wegen leidden er al 22 jaar geleden toe dat Nina de la Parra (tekst) en Sanne Landvreugd (saxofoon) bij elkaar over de vloer kwamen in Paramaribo. Ze zaten beiden op het roemruchte Barlaeus in Amsterdam. Ze hebben allebei een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en staan samen op de podia in Nederland.

Nina in een virtuoze autobiografische bevraging over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one-hour hotels, haar pratende vagina en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester.

Sanne in een virtuoze, eclectische stijloefening van caribbean dancemusic, jazz, blues en house op zowel alt-,sopraan- als baritonsaxofoon.

'Spoken word' en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses: zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trappen zij hun complete afkomst, hun generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

Entertainment van de hoogste duikplank.

Gods Wegen is te zien op vrijdag 22 oktober 2021. 

Terug naar overzicht
Nina de la Parra | Gods Wegen
© 2021 - Venray Bloeit
Created by