Theehuisconcert: Narratiokwartet

Zondag 21 maart 2021
  • Theehuis Odapark, Venray

Eigenlijk zou het Narratio Kwartet begin januari het theehuis betoveren met hun inmiddels bekende klanken. Deze concerten verzet naar zondag 21 maart. 

De Ode aan Beethoven, de volledige Beethoven cyclus door het jullie inmiddels bekende Narratio Kwartet, is helaas onderbroken door de crisis waardoor tot nu toe slechts één programma tot klinken kon worden gebracht. In dit seizoen wordt deze belofte alsnog ingelost. Naast de drie al voorziene programma’s wordt één extra bijzondere concertdag helemaal aan het eind van ons seizoen georganiseerd onder de naam ‘Midzomer zondag, de langste Beethoven dag’ op 20 juni 2021.

Het verhaal van het Narratio begon in 2009 toen het kwartet op uitnodiging van de directie van het Festival Oude Muziek Utrecht de vijf laatste kwartetten van Beethoven uitvoerde op 5 opeenvolgende avonden in het Festival.
Juist deze late Beethoven kwartetten worden nog steeds zeer weinig gespeeld op oude instrumenten met darmsnaren en lichte 19e eeuwse strijkstokken.

Nog steeds zijn de strijkkwartetten die dit repertoire op historische instrumenten spelen wereldwijd op de vingers van één hand te tellen. Het Narratio Kwartet behoort tot dit selecte gezelschap.

 

NARRATIO KWARTET

Johannes Leertouwer is artistiek leider/dirigent van de Nieuwe Philharmonie Utrecht en treedt op als solist, kamermuziekspeler en dirigent. Hij was jarenlang concertmeester van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging, is sinds de oprichting violist van Ensemble Schönbrunn, doceert viool aan het Conservatorium van Amsterdam en werkt nu aan zijn promotieonderzoek in het kader van het Docartes programma in Leiden.

Franc Polman is violist in het Orkest van de Achttiende Eeuw en nam in het buitenland plaats in prestigieuze barokorkesten zoals Musica Antiqua en Les Musiciens du Louvre. Hij gaf masterclasses in binnen-en buitenland en is zeer actief in allerlei kamermuziekensembles. Franc speelt op Amsterdamse violen uit de zeventiende eeuw, gebouwd door Hendrik Jacobs en Pieter Rombouts.

Dorothea Vogel studeerde achtereenvolgens in Zwitserland, de USA en London, waar zij sindsdien woont. Dorothea is altvioliste in het Allegri Quartet en het Primrose Quintet en treedt op met het Engelse barokensemble The Kings Consort.

Viola de Hoog is celliste van Ensemble Schönbrunn en was gedurende 20 jaar celliste van het Schönberg Kwartet; van de NPU en The Kings Consort is zij eerste celliste, daarnaast doceert zij aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Bremen alwaar zij is onderscheiden met een ereprofessoraat.

De concerten op 21 maart zijn uitverkocht. 

Terug naar overzicht
Theehuisconcert: Narratiokwartet
© 2021 - Venray Bloeit
Created by