Performance: Live Portret door Maria Stams & Jose Fijnaut

Zondag 9 augustus 2020
  • Odapark Venray

Sinds 2009 werken Maria Stams en José Fijnaut samen onder de naam KOPPIG LIMBURG, waarvoor ze zo’n 180 personen portretteerden. Tijdens interviews boetseerden ze gelijktijdig dezelfde persoon, iedere geïnterviewde werd daardoor vastgelegd in twee verschillende portretten. In de tentoonstelling ‘Je Loopt Door Mijn Hoofd’ tonen ze alle hoofden van de afgelopen tien jaar.

Op zondag 9 augustus worden er twee ‘koppen’ toegevoegd aan deze groeiende verzameling. De kunstenaars op locatie aan de portretten van acteur Joes Brauers en Odapark-vrijwilliger Marian Kessels. Tijdens de boetseersessie wordt de geportretteerde geïnterviewd door Jaqueline Römers.

De portretsessies zijn live bij te wonen door publiek: Een bijzondere ervaring waarbij een brok klei langzaam veranderd in een persoonlijkheid, een kunstwerk dat ter plekke ontstaat en waarbij de concentratie van de makers haast tastbaar wordt.

Je bent van harte uitgenodigd om vrij in en uit te lopen bij deze performance tussen 11:00u en 17:00u, waarbij je aansluitend de tentoonstelling kan bezoeken. De kunstenaars lassen een korte pauze in tussen 13:30u en 14:30u.

Terug naar overzicht
Performance: Live Portret door Maria Stams & Jose Fijnaut
© 2020 - Venray Bloeit
Created by