Theehuisconcert: Narratio Kwartet

Zondag 2 mei 2021
  • Theehuis Odapark, Venray

Op zondag 2 mei verwelkomt stichting Theehuisconcerten het Narratio kwartet. Dit bekende kwartet strijkt ieder jaar neer in het Theehuis in het Odapark, ook dit jaar waarbij ze een ode brengen aan Beethoven. Benieuwd? Kom & geniet !

De Ode aan Beethoven, de volledige Beethoven cyclus door het in Venray inmiddels bekende Narratio Kwartet, is helaas onderbroken door de crisis waardoor tot nu toe slechts één programma tot klinken kon worden gebracht. In dit seizoen wordt deze belofte alsnog ingelost. Naast de drie al voorziene programma’s wordt één extra bijzondere concertdag helemaal aan het eind van ons seizoen georganiseerd onder de naam ‘Midzomer zondag, de langste Beethoven dag’ op 20 juni 2021.

Het verhaal van het Narratio begon in 2009 toen het kwartet op uitnodiging van de directie van het Festival Oude Muziek Utrecht de vijf laatste kwartetten van Beethoven uitvoerde op 5 opeenvolgende avonden in het Festival. Juist deze late Beethoven kwartetten worden nog steeds zeer weinig gespeeld op oude instrumenten met darmsnaren en lichte 19e eeuwse strijkstokken. Nog steeds zijn de strijkkwartetten die dit repertoire op historische instrumenten spelen wereldwijd op de vingers van één hand te tellen.

Het Narratio Kwartet behoort tot dit selecte gezelschap.

 

NARRATIO KWARTET

Johannes Leertouwer is artistiek leider/dirigent van de Nieuwe Philharmonie Utrecht en treedt op als solist, kamermuziekspeler en dirigent. Hij was jarenlang concertmeester van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging, is sinds de oprichting violist van Ensemble Schönbrunn, doceert viool aan het Conservatorium van Amsterdam en werkt nu aan zijn promotieonderzoek in het kader van het Docartes programma in Leiden.

Anneke van Haaften is violiste in het Barokorkest van de NBV en de NPU en treedt op in ensembles en orkesten zowel op moderne als op historische instrumenten. Daarnaast speelt zij regelmatig recitals voor viool solo waarin beide instrumenten aan bod komen.

Dorothea Vogel studeerde achtereenvolgens in Zwitserland, de USA en London, waar zij sindsdien woont. Dorothea is altvioliste in het Allegri Quartet en het Primrose Quintet en treedt op met het Engelse barokensemble The Kings Consort.

Viola de Hoog is celliste van Ensemble Schönbrunn en was gedurende 20 jaar celliste van het Schönberg Kwartet; van de NPU en The Kings Consort is zij eerste celliste, daarnaast doceert zij aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Bremen alwaar zij is onderscheiden met een ereprofessoraat.

Terug naar overzicht
Theehuisconcert: Narratio Kwartet
© 2021 - Venray Bloeit
Created by