Helse Liefde

Zondag 28 februari 2021
  • Schouwburg Venray

'Helse liefde' is een voorstelling over geweld tegen vrouwen, over het indrukwekkende verhaal van Frans Schraven in China, over hoop en bevrijding. Louise is een vrouw die alles heeft wat ze maar wil: een mooi huis, een lieve hardwerkende man en leuke vriendinnen. Althans, zo lijkt het. In werkelijkheid wordt ze zowel mentaal als lichamelijk door haar man mishandeld. Louise denkt zelfs dat dat haar eigen schuld is. Als ze tijdens de pauze van haar vrijwilligerswerk een man ontmoet in het park is dat het begin van Louise's zoektocht naar haar innerlijke kracht. Want deze man vertelt haar over ene Frans Schraven: een missionaris die in 1899 naar China vertrok en daar uiteindelijk in 1937 het leven redde van honderden vrouwen en meisjes. Een heldendaad die hij met de dood moest bekopen. Louise raakt enorm geïnspireerd door dit verhaal, maar durft ze uiteindelijk ook echt voor zichzelf te kiezen?

De voorstelling wordt gespeeld door ruim 50 zangers en spelers en duurt ongeveer 90 minuten (zonder pauze). Er zijn 12 scenes en 14 nummers in de voorstelling. Het is een kleinschalige productie, die op veel plaatsen gespeeld kan worden. De zangers en spelers komen uit de omgeving Oost-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg. Met het spelen van deze voorstelling wordt geld ingezameld voor een goed doel. 

In de voorstelling worden de liedjes gezongen door het koor en/of solisten. Enkele titels zijn: Als de liefde niet bestond (Toon Hermans), Take me to church (Hozier), So  strong (Labi Sifre), De wereld beweegt (Wende Sneijders) en Gabriela's song (uit "As it is in heaven"). Het koor wordt begeleid door Nick Zwart aan de piano en middels professionele orkestbanden.  Het geluid wordt verzorgd door Bas Winkelmolen. De algehele regie ligt in handen van Roel Verheggen. 

Terug naar overzicht
Helse Liefde
© 2021 - Venray Bloeit
Created by