Winterpret

Genieten van een winterse sfeer in hartje Venray. De winkelstraten en pleinen zijn sfeervol verlicht. En van vrijdag 15 december tot en met 7 januari 2018 is het Schouwburgplein omgetoverd tot een heuse ijsbaan. Terwijl de kinderen zich vermaken op het ijs, genieten de ouders van een gezellig verblijf op de verwarmde terrassen eromheen. 

Activiteiten

Levende kerststal08-12 tm 06-01
Opening ijsbaan15-12
Schoolschaatsen18-12 tm 22-12
Curling18-12, 19-12, 20-12
Besloten avond21-12
Discoschaatsen23-12 / 29-12
Kerstavond24-12
Eerste kerstdag25-12
Tweede kerstdag26-12
Nieuwjaarsdag01-01
Sluiting07-01

 

Opening ijsbaan

Vrijdag 15-12-2016

Op vrijdag 15 december opent het schaatsseizoen in het centrum van Venray. De afgelopen weken is het bestuur van Stg. Winterpret Venray druk doende geweest om alles te organiseren en nu kunnen ze volmondig zeggen: ‘Ja, er komt weer een ijsbaan.’ Door de bijdrage van veel ondernemers en toezeggingen voor de hulp van vele vrijwilligers, is het mogelijk om het ijsfestijn door te laten gaan. Daar is de stichting uiteraard dankbaar voor.

 

De ijsbaan in het kader van Winterpret Venray zal dagelijks geopend zijn van 15 december t/m 07 januari 2018 op het Schouwburgplein in Venray.

 

Er bestaat de mogelijkheid om in drie blokken te schaatsen:   • 10.00 uur tot 14.00 uur

  • 14.00 uur tot 18.00 uur

  • 18.00 uur tot 22.00 uur

 
Schaatskaarten en Schaatshuur


  • Schaatsblok € 5,00 per schaatsblok (3 uur)
  • 
Schaatshuur € 5,00 (met een borgsom van € 10,00) 

Levende kerststal

Zaterdag 08-12-2017 tot Zaterdag 06-01-2018

De levende kerststal op de Grote Markt is inmiddels bij steeds meer (ook verre) bezoekers een begrip en een extra reden waarvoor zij speciaal naar Venray komen. Voor veel Venraynaren voelt het haast als een traditie om elk jaar zelf, of met de kinderen de kerststal te bezoeken. De traditionele draaimolen naast de kerststal ontbreekt natuurlijk niet. Op de zaterdagen en koopzondagen kan er bovendien door de kinderen op de dan aanwezige pony’s een ritje worden gemaakt.

 

De entree is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. De opbrengst hiervan is voor het onderhoud van de kerststal. De levende kerststal is tot en met zaterdag 6 januari te bewonderen.

Curling op de ijsbaan

18-12, 19-12, 20-12

De competitie wordt gespeeld op de ijsbaan, in teams van vijf personen, één teamcaptain en vier spelers. Op de ijsbaan zijn twee curlingbanen actief. Twee teams spelen tegelijkertijd op een baan. Elke wedstrijd kent vijf rondes (ends). Tijdens elke end is het de bedoeling om als team zo veel mogelijk punten te halen door de stenen binnen / op een van de cirkels te krijgen.

Winterpret activiteiten

Kerstlichtjes wandeling Vredepeel

Zondag 17-12-2017

Gemeenschapshuis "de Kleine Loef".

Tijdens de wandeling zullen de bospaden geheel gehuld zijn in kaarslicht en worden er kerstliederen ten gehore gebracht!  Onderweg ontmoeten we de drie wijzen, de herders met een hele kudde schapen en we brengen een bezoek aan Maria, Jozef en het kindje Jezus in de stal.  De vele kaarsjes langs de paden geleiden ons weer terug naar het gemeenschapshuis "de Kleine Loef".  Daar staat voor iedere deelnemer een kop chocolade melk, koffie, thee of glühwein met een lekkere wafel klaar.    Starttijd: tussen 17.30 en 18.30 uur. De tocht duurt ongeveer een uur.   Kosten deelname pp: € 3,- incl. consumptie. (contant te betalen bij de ingang)   Deelname is op eigen risico.  

Lees meer

Kerstconcert Leunen

Zondag 17-12-2017

St. Catharinakerk

Kerstconcert Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide verzorgt op zondag 17 december het jaarlijkse kerstconcert in de Catharina kerk in Leunen, Kapelweg 1. En dit jaar zit er een extra groot harmonieorkest voor u klaar, want het concert wordt in samenwerking met Harmonie Sub Matris Tutela uit Oostrum georganiseerd. Het gezamenlijk orkest staat deze avond onder leiding van dirigente Karin Janssen.     Daarnaast krijgt het orkest vocale ondersteuning van Pascal Pittie, tenor, en Jacqueline Fijnaut, zangeres. En met diverse instrumentale solisten van Harmonie St. Catharina belooft het kerstconcert ook dit jaar weer een muzikaal spektakel te worden!      Verschillende kerstklassiekers zullen tijdens het concert de revue passeren, alsook hedendaagse arrangementen. Voor ieder wat wils! Het concert begint om 19.00 uur en om 18.30 uur gaan de kerkdeuren al voor u open. Na het concert is er een gezellig samenzijn in het Café van MFC De Baank onder het genot van een glaasje glühwein.   De entreekaartjes à €7,50 zijn vanaf 24 november te koop bij Reintjes Bloemen in Veulen, Herenkapsalon Gielens in Heide en eNJee Kappers in Leunen.          

Lees meer

Kerst bij Molen Nooitgedacht

Dinsdag 26-12-2017

Molen Nooitgedacht Merselo

Op tweede Kerstdag is Molen Nooitgedacht geheel in kerstsferen gehuld en geopend voor publiek. Vanaf 12 uur is iedereen welkom voor een passend warm drankje, Gluhwijn en warme chocomel, bijvoorbeeld na een winterwandeling. Als het weer mee zit zal de molen ook draaien!

Lees meer