Sinterklaas

Hoe zou het met Sinterklaas zijn? En zijn pieten? Zou Amerigo er ook weer bij zijn? Dat gaan we allemaal zien! Sinterklaas en zijn pieten nodigen namelijk graag alle lieve kinderen, ouders en grootouders van Venray en omstreken uit om hen te komen begroeten in het centrum van Venray. Van zondag 19 november tot en met Pakjesavond 5 december staat Venray in het teken van Sinterklaas!

 

Meer informatie over het programma van Sinterklaas in Venray is te bekijken op www.sinterklaasinvenray.nl.

Activiteiten

Sinterklaashuis 18-11 tot 06-12
Sinterklaas intocht19-11
Pieten in het centrum25-11
Pietenspeurtocht26-11
Lichtjestocht26-11
Sint Licolaas wandeltocht26-11
Pieten in het centrum02-12

Intocht Sinterklaas

Zondag 19-11-2017

Ook dit jaar zal Sint op de zondag na zijn aankomst in Nederland naar Venray komen. Hij hoopt dat er weer heel veel kinderen op hem staan te wachten op de grote markt. Natuurlijk vindt hij het ook heel erg leuk als er langs de route veel kinderen staan. Sint zal dit jaar via dezelfde route naar de grote markt komen als vorig jaar, dat is hem namelijk heel goed bevallen!

Het programma op de grote markt zal om 13.30 beginnen, we verwachten dat Sinterklaas rond ca. 14.30 hier aan zal komen. Hij zou het leuk vinden als er heel veel kinderen op hem staan te wachten. Wat er precies gaat gebeuren blijft nog even een verrassing, maar dat er heel veel pieten zullen zijn die dansen, zingen en springen is zeker!
 
De route die Sinterklaas en alle pieten zullen volgen is als volgt: Raayland college, St. Antoniusstraat, Mngr. Verrietstraat, St. Antoinusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat en Grote Markt

Pieten in het centrum

Zaterdag 25-11-2017

Sinterklaas is met zijn pieten heel graag in Venray en dus zal hij ook op zaterdagen in het centrum van Venray te vinden zijn. Wil jij een kleurplaat afgeven aan Sinterklaas? Of met de pieten dansen of klimmen of touwtje springen? Dat kan allemaal! Kom naar het centrum van Venray en begroet Sinterklaas en zijn pieten!

Pietenspeurtocht

Zondag 26-11-2017

Tijdens de koopzondag van 26 zondag is het weer volop Sinterklaas feest! Ook dit jaar weer zullen er diverse pieten ‘verstopt’ zijn in het centrum van Venray: kun jij ze vinden tijdens de Pietenspeurtocht? Deze speurtocht start deze keer om 14.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Ben er dus op tijd bij!

Ook Sinterklaas is natuurlijk weer van de partij! Hij loopt rond in het centrum en groet graag alle lieve kinderen en Venray. Dit is jouw kans om je mooie tekening aan hem af te geven!! Sinterklaas is hier zeker heel blij mee.

Lichtjestocht

Zondag 26-11-2017

Na de geweldige koopzondag is het feest nog niet over, want sls de zon onder is…en de winkels gaan sluiten, gaat Sinterklaas, met zijn pieten én mooie lampion weer heel graag met alle lieve kinderen, ouders en verzorgers, opa’s en oma’s door het centrum van Venray wandelen. Geheel verlicht!

Deze lichtjestocht start om 17.00 uur vanaf het Schouwburgplein en natuurlijk heeft regelpiet ook weer voor muziek gezorgd. Wandel jij ook weer mee?

Sint Nicolaas Wandeltocht

Zondag 26-11-2017

De wandeltocht voert door de prachtige omgeving van het mooie dorpje Merselo, welk is omgeven door schitterende bossen. Over bospaadjes en verkeersluwe buitenwegen voert de tocht naar het gebied Kempkesberg, om van daaruit koers te zetten richting het gebied “De Rouwkuilen”. Vanaf hier lopen we richting Weverslo en passeren de Weverslose berg, het hoogste punt van Venray en omgeving. Op de rustplaatsen zijn soep, koffie, thee, belegde broodjes, frisdrank enz. zoals vanouds tegen wandelvriendelijke prijzen verkrijgbaar, ook is hier een toilet aanwezig.

 

Meer informatie

Pieten in het centrum

Zondag 02-12-2017

Vandaag zijn de pieten, deze keer zonder Sinterklaas, naar Venray gekomen. Wij zijn benieuwd of ze zich goed gedragen nu Sinterklaas niet in de buurt is. Kom jij dat controleren? Je kunt natuurlijk ook met de pieten dansen en spelletjes doen! Kom naar het centrum van Venray en geniet nog één keer van deze gezellige tijd!

Koopzondagen

Koopzondag 25 maart 2018

Zondag 25-03-2018

Centrum

Deze koopzondag met als thema : Modekoopzondag Winkels zijn geopend van 12.00 - 17.00 uur. Gratis parkeren.

Lees meer

Koopzondag 27 april 2018

Vrijdag 27-04-2018

Venray

Thema: Het fraaiste Ondernemerke

Lees meer

Koopzondag 29 april 2018

Zondag 29-04-2018

Centrum

Winkels zijn geopend van 12.00 - 17.00 uur. Gratis parkeren.

Lees meer